25 jaar afgevaardigde eerste elftal Torhout KM

Patrick Demarest

31/07/2021
sport

Torhout KM speelt vandaag 31 juli om 19.30 uur voor de Beker van België tegen Oostnieuwkerke. Na een jaar zonder voetbal wordt het voor elke ploeg wat koffiedik kijken. Het reilen en zeilen binnen Torhout KM is Daniël Verduyn alvast niet onbekend want hij is al 25 jaar afgevaardigde van het eerste elftal van KM.

Daniël Verduyn (68) nam de functie van afgevaardigde van het eerste elftal over van Gerard Denyft. "Na de fusie heeft Gerard dat nog even gedaan maar ik doe het zeker al 25 misschien zelfs 26 jaar..."

Wat houdt dat allemaal in?

Daniël: "Ik ben er op alle trainingen en wedstrijden. Doe ook de was van de spelers en ben ook aanwezig tijdens de voetbalschool op woensdagnamiddag."

"Sedert 1975 houd ik elk seizoen een boek bij van alle uitslagen en krantenknipsels over de eerste ploeg. Ik heb dus heel veel informatie en als er al eens discussie is over een uitslag of een datum dan kijkt men in mijn richting. Ik vind het wel..."

Je hebt dus al ups and downs meegemaakt...

Daniël: "Ja he, winnen en verliezen, stijgen en dalen...Nog nooit eerder - gelukkig - meegemaakt dat een seizoen werd geschrapt als vorig jaar door corona. En dat had en heeft een heel grote invloed op alle ploegen. Niet alleen op de dagelijkse werking en organisatie maar ook op de paraatheid ven de spelers. Zo sukkelen heel wat ploegen met een rits geblesseerden. Logisch want alle spelers lagen meer dan een seizoen stil en het is dus afzien geblazen bij de voorbereiding op dit nieuwe seizoen. Ook wij hebben heel wat spelers met blessures en dus wordt het afwachten wat de bekerwedstrijd tegen Oostnieuwkerke brengt."