Cartoons van O-Sekoer van 6 november tot 5 december in cc de Brouckere

Patrick Demarest

08/10/2015
Actua cultuur/onderwijs

Bezige bij Luc Descheemaeker stelt van 6 november tot 5 december cartoons tentoon in cc de Brouckere. Het thema van het recente werk is "Een confrontatie met onze tijd"... Op 7 november om 19 uur is er de voorstelling van het bijhorend boek dat 75 cartoons bevat.

DescheemaekerLucPlay

Ondertussen staan er zestig jaren op de teller bij Luc maar zijn creatieve honger blijkt duidelijk nog niet gestild.  Een bloemlezing...

"Ik heb op dit ogenblik een persoonlijke tentoonstelling in Presov, Slovakije, een groepstentoonstelling in Zagreb, Kroatië en ik win volgende week de Internationale Cartoonale van Lebbeke. Naar aanleiding van de tentoonstelling in Torhout verschijnt een catalogus met 75 cartoons. Ondertussen maak ik ook een serie van tien rond het thema muziek voor het mecenaat van Kamermuziek Houtland."

DescheemaekerLucPaas

Het decor en de gelegenheidsgrafiek van de nieuwste theatervoorstelling 'DRIFTKOP' van Toneelkring Sint-Rembert,  met voorstellingen  eind november, is ook een opdracht voor mij. Straks regisseer ik  nog 'THE BOOKTHIEF'/De Boekendief, poppentheater en 'twaalfde' pedagogisch theaterproject met leerlingen van het Sint-Jozefsinstituut College. Die voorstellingen zijn voorzien in april 2016." Beroepshalve is Luc leraar plastische opvoeding en docent kunst en media aan het Sint-Jozefsinstituut College. Op de vraag waarom het zolang duurde, zeventien jaar om exact te zijn, vooraleer hij nog eens in Torhout tentoonstelde, had Luc het volgende antwoord: "Te veel buitenlandse wedstrijden en internationale tentoonstellingen..."