Cool Electro Cycles zoekt nieuwe locatie

Patrick Demarest

07/06/2021
winkel

Cool Electro Cycles, op de hoek van de Aartrijkestraat en de 's Gravenwinkelstraat, barst uit zijn voegen door het succes en groei van de zaak en door de nieuwe inkooppolitiek waardoor altijd een ruime voorraad fietsen voorhanden is. "We zijn dan ook op zoek naar een geschikt pand van ongeveer 400 m² in Torhout centrum,"zegt zaakvoerder Nicolas Cool.

(Shopmanager Kurt en de nieuwe mecanicien Olivier zijn de gezichten van Cool Electro Cycles Torhout)

Stevige voorraad

Nicolas Cool: "Het is algemeen geweten dat er grote tekorten zijn op de markten, en dan in het bijzonder de fietsenmarkt. Wachttijden van fietsen en onderdelen kunnen oplopen tot 18 maanden! Veel fietshandelaars klagen dat ze nu al uitverkocht zijn en pas terug fietsen zullen kunnen leveren in 2022, al is dat ook nog niet zeker..."

"Wij, dat is Christophe Cool en mezelf, voelden de bui vorig jaar hangen en pasten onze inkooppolitiek aan. Door wat risico te nemen en goede afspraken met fabrikanten te onderhandelen, maken wij ons sterk het hele seizoen door vlot de meeste fietsen te kunnen leveren. Veel klanten kunnen dikwijls dezelfde dag met de e-bike buiten rijden. Collega-fietsenmakers kloppen zelfs bij ons aan om stock te kunnen overkopen."

Torhout: Kurt en Olivier

"In de winkel in Torhout is er naast de immer vriendelijke shopmanager Kurt, die ondertussen ook zijn strepen verdiende bij Cool, ook Olivier, de nieuwe mecanicien. Cool Electro Cycles Torhout was allang op zoek naar een fulltime mechanieker en Olivier bood zich spontaan aan in de winkel. Kort daarna volgde een gesprek en zijn energie, enthousiasme en savoir faire zorgden voor een snelle tewerkstelling. Hij werkte jaren bij een andere fietshandel en brengt een hoop ervaring mee. Zijn specialiteit? E-bikes."

Te klein!

"Een grote voorraad fietsen, een voltijdse mecanicien en de kracht van shopmanager Kurt die de klant de service wil bieden die hij zelf zou wensen en de winkel runt alsof het zijn eigen shop is, zorgen voor een stevige groei en een nijpend plaatstekort."

"We zijn reeds lange tijd op zoek naar een geschikt pand in Torhout centrum van een 400m2 maar dat is moeilijk vindbaar zegt Kurt. Door de sterke groei is de shop op de hoek te klein geworden. En om vlot te werken en dezelfde kwaliteit naar klanten toe te garanderen, is het van essentieel belang dat we meer ruimte krijgen. Wordt dus zeker vervolgd..."