Coppin terug naar Torhout KM

Patrick Demarest

24/05/2019
sport

De 31-jarige Janis Coppin (11/05/1988) komt terug naar de oude stal, Torhout KM. De Oostendenaar moet met zijn ervaring het aanvallende compartiment helpen versterken. Janis, een jeugdproduct van Club Brugge, kwam in 2013 al een eerste keer bij Torhout KM van KFC Dender EH waar hij einde contract was. Eerder speelde hij onder ander ook nog voor Beerschot AC, KSV Roeselare, Zulte Waregem en RAEC Mons.

In 2015 verliet hij KM om in Tweede Klasse te gaan spelen bij KVV Coxyde, waar hij na de financiële perikelen al na één seizoen de club noodgedwongen terug verliet voor toenmalig reeksgenoot FC Gullegem. Daar kreeg hij in het begin van het seizoen te kampen met een blessure waardoor hij niet veel in actie kon komen. In 2017 keerde hij een tweede keer voor één seizoen terug naar KM maar op het einde van het seizoen kreeg hij de kans om het te proberen bij het ambitieuze KFC Mandel United. Na de gemiste kans op promotie via de eindronde tekende Janis op 24 mei terug voor twee seizoenen terug bij KM.

De A-kern telt nu 21 spelers waarvan 3 doelmannen. Trainer Degomme zou graag nog één transfer realiseren en dan de kern verder aanvullen met twee extra talenten uit het beloftenteam van vorig seizoen.