Dag van de Zorg op 17 maart

Patrick Demarest

31/01/2024
Actua

Op zondag 17 maart zetten woonzorgcentrum Sint-Augustinus, centrum voor dagverzorging De Oase en het Sociaal Huis van Torhout hun deuren open voor Dag van de Zorg. Van 10 tot 17 uur kan je het parcours volgen dat je doorheen deze gebouwen leidt.

 

De vorige deelname van het woonzorgcentrum, centrum voor dagverzorging en het Sociaal Huis aan Dag van de Zorg dateert van 2018. Ook nu voorzien ze een boeiend programma. Bezoekers kunnen het parcours volgen en genieten tussendoor van heel wat animatie. In de cafetaria van het woonzorgcentrum is er taart, koffie en andere dranken. Van 13.30 tot 16.30 uur zorgt Marcellino voor live muziek.

"Of je nu op zoek bent naar een zorgjob, familie hebt die in het woonzorgcentrum woont of als je gewoon benieuwd bent wat een woonzorgcentrum zoal doet. We geven jou graag een inkijk in de organisatie met een veelzijdig parcours op maat van groot en klein", vertelt schepen voor Ouderenzorg Joost Cuvelier.

Boeiend parcours

De pijlen van het parcours brengen je langs de verschillende afdelingen van het woonzorgcentrum waar je een kamer kunt bezichtigen en heel wat info krijgt over het wonen en leven in het woonzorgcentrum en de verschillende disciplines die dagelijks het beste van zichzelf geven. Het dagcentrum toont zijn dagelijkse werking en alle dienstverlening die ze aanbieden. In het Sociaal Huis krijg je een zicht achter de schermen van de dienstverlening. Je krijgt meer info over de vrijwilligerswerking en de bus van de Kommisje komt langs.

"Het Sociaal Huis is een open huis waar iedereen welkom is. De medewerkers en vrijwilligers staan voor je klaar om je te helpen, dat willen we tonen aan de mensen door de deuren letterlijk en figuurlijk voor hen open te zetten", geeft schepen voor Sociale Zaken Ine Debruyne mee.    

Leuk voor de kinderen

Deze dag wordt ook leuk voor de kinderen. Zij gaan zich dankzij het interactieve parcours zeker niet vervelen!

200 deelnemers in Vlaanderen

Dag van de Zorg wijst het grote publiek de weg naar tal van algemene en psychiatrische ziekenhuizen, woonzorgcentra, kinderdagverblijven, voorzieningen voor personen met een beperking, innovatieve bedrijven, scholen, dagverzorgingstehuizen, dienstencentra, thuiszorgwinkels … Elk jaar trekken jong en oud naar meer dan tweehonderd deelnemende organisaties om kennis te maken met hun zorgjobs, enthousiaste medewerkers, nieuwe dienstverlening, projecten of gebouwen. In Torhout kan je ook ziekenhuis AZ Delta bezoeken tussen 10 en 17 uur.