Daguitstap 'Flirten met de schreve'

Patrick Demarest

18/07/2022
vereniging

Vief West-Vlaanderen en Vief Torhout nodigen u uit voor een daguitstap: 'Flirten met de schreve' op donderdag 1 september. 


In de dorpsboerderij ’t Hoppecruyt in Poperinge geniet u van een heerlijk kopje koffie of thee met cake en duikt u terug in de geschiedenis van de hop. Er wordt kennis gemaakt met de hedendaagse teelttechniek. U krijgt van hopboerin Benedikte een rondleiding in het hopveld, krijgt uitleg over de plukmachine, asten en spiekers, afgesloten met een hommelbiertje.

’s Middags luncht u in Brasserie ’t Oud Kerverijtje in Dranouter, de specialiteit van het huis, warm en koud buffet met echte ambachtelijke verse producten.

Na de lunch rijden we de grens over, een mooi deeltje van Frans Vlaanderen. Via de Rode en Zwarte Berg geniet u van een prachtig panorama van de streek. Dit is ook de streek van straffe verhalen van de blauwers of smokkelaars. Op het terras van de Sint-Bernardusbrouwerij in Watou kan men nagenieten met een drankje naar keuze.

Enkele dagen vóóraf ontvangt u nog de verdere details.

Praktische info

Donderdag 1 september.

Opstap is voorzien aan de parking van het Ravenhofpark, Karel de Ghelderelaan in Torhout

Het volledige programma van deze uitstap kan u terugvinden via de website van Vief Torhout.

Prijs: € 65

Inbegrepen: daggids, autocar, koffie/thee en cake, 2-gangenlunch, rondrit, begeleid bedrijfsbezoek in ‘t Hoppecruyt met een biertje en proevertje en een drankje in de Sint-Bernardusbrouwerij.

Inschrijven is betalen vóór donderdag 28 juli 2022 op het rekeningnummer van Vief Torhout BE48 9733 8883 3527 met mededeling 010922 – aantal personen – uw telefoonnummer. Of via Emiel (050 21 31 47) of Annick in de winkel van Mostaard Wostyn.

Vief Torhout | Tel. 050 21 31 47 l info.torhout@vief.be l www.vief.be/vief-Torhout