De tornooidirecteuren van TC De Koddaert

Admin

25/08/2014
sport

Jolien Gadeyne, Siska Hillewaere, Jan Mattheus en Leen Heynderick leiden de drie verschillende tornooien in TC De Koddaert in goede banen.

TCKoddaertTornooidirecteuren

Siska en Leen tekenden paraat voor het jeugdtornooi dat eindigde op zaterdag 23 augustus. Jan en Jolien zijn verantwoordelijk voor het goede verloop van het enkel- en dubbeltornooi. De finales van het enkeltornooi werden op zondag 24 augustus betwist, de dubbels kennen hun winnaars op zaterdag 30 augustus. "Onze taak bestaat vooral uit organiseren", zegt Leen Heynderick. "Op welk veld speelt wie en wanneer…In het begin is dat wel even zoeken."

Jan Mattheus volgde een cursus tornooidirecteur bij Tennis Vlaanderen. "Elke club die een tornooi geeft, heeft een gebrevetteerde wedstrijdleider nodig", zegt Jan. "Samen met Jolien ben ik aan mijn tweede tornooi toe. We mogen terugblikken op degelijke tornooien. Het weer kon beter maar gelukkig hebben wij een fantastische indoor. Vertraging liepen de tornooien dan ook niet op. In het enkel telden we 231 inschrijvingen, er streden 158 jongeren voor de titels en het dubbeltornooi mocht 215 duo's intekenen. Een succes dus!"

"Dat is het zeker", pikt eigenaar van de club Jean-Pierre Heynderick in. "Er waren geen wachttijden en dat is vooral te danken aan het werk van het team dat de tornooien stuurde. Het gaat over organiseren en anticiperen. Vooral tijdens de eerste ronde is dat een hels karwei. Gelukkig hebben we indoorterreinen en zijn onze buitenterreinen na regen heel vlug droog en opnieuw bespeelbaar. Met in totaal 840 inschrijvingen kan ik alleen maar een tevreden man zijn."