Doe mee met de 10.000 stappenclash

Patrick Demarest

30/04/2024
Actua

Ben jij klaar om in beweging te komen en Torhout naar de overwinning te stappen? In mei strijden 173 steden en gemeenten om de titel ‘actiefste gemeente van Vlaanderen’.

Al wandelend geef je je gezondheid het mooiste cadeau, je voelt je beter in je vel en je slaapt beter. Je zet stapjes naar meer sociaal contact, je zorgt voor minder vervuiling en autolawaai én je maakt buurten en straten leefbaarder. Zo telt elke stap dubbel en dik! Bovendien is wandelen de makkelijkste en goedkoopste manier van bewegen. Stappen kan je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen, in je vrije tijd, …

Het Lokaal Bestuur Torhout organiseert 3 clashen ter stimulans. De gemeenteraad en het schepencollege nemen het onderling tegen elkaar op, alsook de gemeentediensten. Als inwoner is er ook een onderlinge clash. Onder het motto ‘Elke stap telt’ wordt een waardebon verloot via lotje trek onder alle deelnemers. Daarnaast wordt er ook een Activity Tracker verloot onder de deelnemers, mits voldoen aan de voorwaarden.

10.000 stappen per dag

"10.000 stappen per dag is ideaal voor het gunstigste effect op je gezondheid. Voor 65-plussers is dit 8.000 stappen. Zijn 10.000 stappen niet meteen haalbaar voor jou? Laat je vooral niet afschrikken door het cijfer. Want: élke stap die je zet, is er eentje in de goede richting. Elk beetje beweging is beter dan niks. Het zijn kleine stappen voor jou, maar grote voor je gezondheid", geeft schepen voor Volksgezondheid Annick Vanderspurt mee.

Hoe deelnemen?      

  • Stap 1: Registreer je gratis op 10000stappen.be of download de app ‘10.000 stappen’.
  • Stap 2: Word lid van de groep Torhout. Zo tellen de stappen die jij registreert automatisch mee voor de overwinning.
  • Stap 3: Tel je stappen met een klassieke stappenteller, Activity Tracker of smartphone-app.
  • Stap 4: Koppel je Google Fit, iHealth, Garmin of Fitbit aan 10.000 stappen. Of geef je gezette stappen handmatig in op de 10.000 stappen-website of app.
  • Stap 5: Beweeg, stap, wandel zoveel mogelijk. Volg de tussenstand in mei live op www.10000stappen.be of in de app.


Het is tijd om je stappenteller boven te halen en de uitdaging aan te gaan. Moedig je familie, vrienden en collega’s aan om mee te stappen. Samen zetten we stappen naar een gezondere en actievere toekomst voor ons allemaal. De campagne ‘10.000 stappen: elke stap telt!’ is een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven vzw, Sport Vlaanderen, Agentschap Zorg en Gezondheid en de Vlaamse Logo’s.