Don Bosco kermis van 7 tot 9 juni

Patrick Demarest

05/06/2024
straat/wijk

De kermiswagens zijn al toegekomen en het nieuwe feestcomité is er klaar voor: kermis op Don Bosco van 7 tot 9 juni. Door de verkiezingen op 9 juni is er dit jaar geen rommelmarkt maar er staan wel heel wat andere zaken op het menu.

Delphine Levrouw (woordvoerster nieuwe comité): "Met trots mogen we de opstart van ons nieuwe feestcomité in Don Bosco Torhout aankondigen. Dit comité wil jaarlijks een aantal leuke activiteiten in de wijk organiseren. Omdat we hopen op die manier de verbinding en sociale cohesie op onze wijk tussen iedereen nog te versterken. We gaan van start in ons gebruikelijke feestweekend van 7 - 9 juni."

7-9 juni - Omgeving don Boscoplein  

 • Vrijdag 7 juni
  • Wijkfeest met optredens en bar in zaal de Bosgalm
  • 20 uur: Torhoutse coverband Djinn Sonic
 • Zaterdag 8 juni
  • Kermis in Don Bosco
 • Zondag 9 juni
  • 6-18 uur: Geen rommelmarkt maar wel 'Aperohappening Verkiezingen' in zaal de Bosgalm. Kom aperitieven voor en na het stemmen. Muziek en animatie voor groot en klein!

" Eigenlijk zijn wij allemaal dichtere of verdere buren van elkaar."

Delphine Levrouw: "We voelen veel enthousiasme: met een 20-tal vaste leden verzetten we heel wat werk om van het feestweekend een succes te maken! Dankzij onze vele sponsors kregen we ook een financiële duw in de rug waar we heel dankbaar voor zijn."  

"Bestuur: Tom Debruyne (voorzitter), Karen Matthijs, Sophie Jaques, David Deilgat, Pieter Aernoudt en Delphine Levrouw. Jan Vanhooren heeft de affiches gemaakt. Joyce Vanmassenhove en Jonas Vandierendonck, Liesje Deschrijver, Toos Kindt zijn ook wel intensieve helpers, ook Nick Mouton heeft zich aangesloten... en nu heb ik nog niet iedereen opgesomd."

"Even vermelden dat het opsommen van enkel de zes bestuursleden onrecht zou doen aan een aantal mensen die ook heel nauw betrokken zijn. We hebben behoorlijk snel moeten schakelen om de vzw op te richten en hebben dat gedaan met een harde kern op dat moment. Maar dus, het is zeker belangrijk om ook erkenning te geven aan de vaste leden die nauw betrokken zijn. Eigenlijk zijn wij allemaal dichtere of verdere buren van elkaar."

Ook andere activiteiten

  "We willen zeker ook andere activiteiten organiseren. Zo denken we aan ons eigen foodtruckfestivalletje, onder meer gericht op lokale specialiteiten, een griezeltocht met Halloween, een nieuwjaarsreceptie... we zijn erg enthousiast. Maar first things first. Hopelijk maken we eerst een fijn kermisweekend mee!"