Drie nieuwe 100% Torhoutse kazen

Patrick Demarest

29/04/2024
Actua

Cheese@home, IJsboerderij 't Moereveld, de Houtlandse brouwers en wijngoed Thurholt lanceren in Torhout 3 nieuwe unieke, ambachtelijke Torhoutse kazen, onder de naam 'Het Thourouts Koasje.  

Naast de mosterd van Wostyn, het Torhouts Sparappeltje, … heeft Torhout er opnieuw enkele smakelijke producten bij. Drie streekproducenten sloegen hiervoor de handen in elkaar en lanceren het assortiment van 'Het Thourouts Koasje'.


Heerlijk en divers assortiment

De melk van 't Moereveld vormt de basis voor deze 100% Torhoutse producten, lekker lokaal! Het Thourouts koasje brengt een heerlijk en divers assortiment op de markt:

  • een klassieke en smaakvolle moereveldkaas
  • een bierkaas op basis van het tripel bier van de Houtlandlandse brouwers
  • een unieke wijnkaas, waarin de lekkere rosé wijn van wijngoed Thurholt is verwerkt.

De drie kazen zijn halfharde paterskazen, elk met hun eigen toets. Een product gemaakt en gelanceerd door 4 Torhoutse producenten, met gedeelde kosten en gedeelde winst.

 

Proef het Koasje op de Boerenmarkt

Op zondag 5 mei kan je de Koasjes proeven tijdens de Boerenmarkt. Dan zijn deze producenten ook aanwezig en kan je kennismaken met de makers zelf.

100% Torhouts

Zegt korte keten je nog niets? Het principe is simpel: producten worden lokaal gekweekt of gemaakt en worden daarna bij of dichtbij de producent verkocht. Als consument krijg je zo ambachtelijke en kwaliteitsvolle producten. Zonder veel voedselkilometers of verpakkingsafval. Op deze manier past de korte keten 100% in het koop lokaal-verhaal.

Zin nog meer lekkers uit Torhout? Surf naar www.visittorhout.be/100-procent-torhouts.