FC Beach organiseert eerste voetbaltoernooi

Patrick Demarest

30/11/2022
sport

Vergeet het WK in Qatar want op 17 december organiseert FC Beach zijn eerste eigen voetbaltoernooi! De jeugddienst voelt al langer de vraag naar een voetbalhappening. Daarom nam stagiair Louis Goossens dit initiatief. 

De aftrap van het evenement vindt plaats om 13 uur in de sporthal van Torhout. De jeugddienst wil met dit toernooi een laagdrempelig en aangenaam sportmoment creëren voor jongeren.

We hopen met dit toernooi jongeren te activeren om samen te sporten, ongeacht wat hun niveau dan ook mag zijn", zegt schepen van sport, Rita Dewulf.

Uiteindelijk gebeurt dit al wekelijks via het buurtsportinitiatief FC Beach. Dat is anderhalf jaar geleden ontstaan toen jeugdopbouwwerker Lars Courtens het signaal kreeg dat er grote vraag was naar georganiseerde voetbalwedstrijden voor jongeren die niet aangesloten zijn bij een voetbalclub. Momenteel worden deze wedstrijden wekelijks georganiseerd op woensdagavond. Het succes is voelbaar en daarom willen ze het verhaal nu uitbreiden tot een evenement.

Ik kan het engagement van onze jongeren alleen meer toejuichen. FC Beach is uitgegroeid van een groepje vrienden naar een vaste waarde in onze stad", zegt schepen van jeugd, Lieselotte Denolf.

Het voetbaltoernooi zoekt nog enkele scheidsrechters die de wedstrijden in goeie banen willen leiden.