Gratis bebloemingswedstrijd

Patrick Demarest

27/06/2017
Actua straat/wijk

Ook dit jaar vindt er een gratis bebloemingswedstrijd plaats in Torhout. Inschrijven kan nog tot en met 30 juni.

bloemen

Het reglement schrijft voor dat de tuin of gevel die voor keuring in aanmerking komt van op de openbare weg goed zichtbaar moet zijn.
Je kan deelnemen in één van de volgende 6 categorieën: de gevelversiering, de voortuin (klein, middelgroot en groot), de hoeveverfraaiing en de ecologische tuin. Deze laatste categorie is nagelnieuw. Hiermee wil men mensen belonen die zich inzetten om de natuur mee een duwtje in de rug te geven in hun eigen tuin. De jury zal voor de tuinen in deze categorie extra aandacht besteden aan de soort beplanting, de verwerking van tuinafval, het energieverbruik in de tuin, de aandacht voor bijen en andere nuttige insecten, …

Alle tuinen worden beoordeeld op de aanleg, het onderhoud, de kleur- en vormcompositie en de originaliteit van de beplanting. Landbouwbedrijven worden in hun geheel beoordeeld. Hierbij zijn inlijsting in het landschap en aandacht voor de toegang tot het bedrijf heel belangrijk.
Er is één enkele keuringsbeurt in het zomerseizoen. De datum ervan wordt niet bekendgemaakt.
Inschrijven kan nog tot en met 30 juni 2017 via onthaal@torhout.be of rechtstreeks aan het Onthaal in het Stadskantoor, Aartrijkestraat 11/B. Elke deelnemer ontvangt een welverdiende prijs tijdens de prijsuitreiking in het najaar.