Hersteldienst Raida staat altijd voor je klaar

Patrick Demarest

16/07/2023
Bedrijf

De vakantie komt eraan en dat betekent…genieten. Voor veel mensen staat dat gelijk met doen wat ze graag willen. Fietstochten maken, zeker nu elektrische fietsen grotere afstanden mogelijk maken, zit duidelijk in de lift. Uiteraard is het belangrijk dat dat gebeurt met een fiets die op punt staat. Raida, het vroegere Cool Electro Cycles en Ampe Cycling, in de Hofstraat, heeft een uitgebreide hersteldienst die altijd paraat staat.

(V.l.n.r.: Berre, Olivier en Jens.)

Enzo (uitbater van de winkel): “Onze hersteldienst werkt zoals bij heel veel andere op basis van een afspraak.  Klanten kunnen dit tegenwoordig makkelijk online aanvragen via onze website. Uiteraard blijft de klant zowel telefonisch als in de winkel zelf nog meer dan welkom voor het inplannen van een herstelling. Wij werken met een dagplanning wat heel duidelijk is voor alle techniekers en zo weten zij van te voren wat er van hen elke dag verwacht word.”


“Daarnaast laten we - indien mogelijk - een beetje ruimte om onvoorziene kleine dingen als een platte band, een pekkel die afbrak, een spiegel die stuk is, te herstellen en of te vervangen. De klant kan hierop dan wachten en zijn fiets 30 tot 45 minuten later hersteld terug komen ophalen dit naast alle andere herstelling die die dag reeds ingepland stonden.”


“Uiteraard zijn er in het hoogseizoen zeer drukke dagen in onze ateliers vandaar dat we op afspraak werken wat het eerlijkst voor iedereen.”


Wie is wie?


Olivier Rommel, hoofdtechnieker E-bike en Stromer

Jens Desplenter, hoofdtechnieker sportfietsen (niet-elektrisch)

Berre Neydt, technieker stadsfietsen en E-bikes,

Matthias Moeyaert, Allround technieker (bij drukke momenten)


“Olivier is en beetje een alles kunner/knutselaar op vlak van Stromer. Hij is dan ook onze technieker die gespecialiseerd is in deze Highspeed fietsen want een fiets met veel elektronica vraagt de nodige aandacht en bijscholing. Om aan een fiets als Stromer te mogen werken moet je tevens een aantal certificaten behalen. “

“Jens is een levende koersfiets: van het opbouwen van een volledig custom racefiets tot de moeilijkste herstellingen hij kan ze allemaal! Hij werkt uiteraard ook aan stadsfietsen en ebikes Indien er grote drukte is. Ook dit is een zekere sterkte van hem daar geen enkele fiets hem afschrikt.”

“Berre is onze minst ervaren telg tussen alle andere techniekers. Hierdoor doet hij voornamelijk de kleinere herstellingen zoals een eerste gratis nazicht, een platte band vervangen etc. Die zijn uiteraard ook belangrijk. Berre is een gast met het hart op de juiste plaats, bereid om veel te leren.”