Herwig interviewt Ann Wauters en Lieven Boeve

Patrick Demarest

24/02/2022
Actua

In het kader van TIC Matinee heeft moderator Herwig Reynaert op zondag 13 maart om 10 uur basketbalspeelster Ann Wauters en directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen Lieven Boeve op bezoek. Hij interviewt beiden over hun beroepsactiviteiten en gaat op zoek naar de misschien wel verrassende gelijkenissen tussen beide personen. Het gesprek duurt ongeveer anderhalf uur. Nadien krijgt ook het publiek ruim de tijd om aan beide gasten vragen te stellen.


Ann Wauters
Voormalig basketbalspeelster Ann Wauters (Sint-Niklaas, 1980) werd vijfmaal verkozen tot Europese speelster van het jaar en nam meerdere seizoenen deel aan de WNBA, de sterkste competitie ter wereld. Ze was in 2005 zelfs de enige Europese die in deze competitie geselecteerd werd voor het All-Star team. Daarnaast won ze heel wat teamtitels en individuele prijzen.
Met meer dan 25 jaar ervaring in teamwork op het hoogste niveau zet ze bovendien al haar expertise om in leerrijke en inspirerende lessen voor bedrijven en teams.
Lieven Boeve
Lieven Boeve (Veurne, 1966) is directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, de netwerkorganisatie van de katholieke (hoge)scholen, internaten, centra voor volwassenenonderwijs en universiteit in Vlaanderen en Brussel. Katholiek Onderwijs Vlaanderen begeleidt meer dan 2.400 onderwijsinstellingen bij de verdere uitbouw van een kwaliteitsvol onderwijsaanbod.
Hij is tevens gewoon hoogleraar fundamentele theologie aan de KU Leuven en voormalig internationaal voorzitter van de Europese Vereniging voor Katholieke Theologie. Hij stond ook aan het hoofd van de lerarenopleiding van de universiteit. Als theoloog schreef Lieven Boeve meerdere boeken, maar zijn recentste werk is bij het grote publiek het meest bekend: ‘Het evangelie volgens Lieven Boeve. Mijn ambitie voor onderwijs’ (2019) en zette het onderwijsdebat op scherp.
Praktisch
De deelnameprijs bedraagt 11 euro. Een aperitief met hapjes is in de prijs inbegrepen.
Inschrijven kan via overschrijving op rekeningnummer BE41 7380 4086 4910 van Vorming TIC Rembert vzw, met vermelding van uw naam en het aantal plaatsen, of rechtstreeks via Trui Declerck of Els Verdonck.
Locatie: Scholengemeenschap Sint-Rembert, bereikbaar via de Sint-Jozefstraat, TORHOUT