Hoera de Oostendestraat gaat weer open!

Patrick Demarest

13/07/2016
Actua

Vanaf donderdag 14 juli wordt de Oostendestraat opnieuw geopend voor doorgaand verkeer tussen Ichtegem en Torhout, en omgekeerd.

IMG_6966

Nadat in februari 2014 de bomen werden gerooid en daaropvolgend  de nutsleidingen waar nodig werden aangepast en/of verplaatst om de nieuwe inrichting toe te laten, werd op 2 maart 2015 de N33 Oostendestraat volledig
onderbroken voor de aanleg van een nieuwe rijweg met losliggende fietspaden,
voetpaden, parkeervakken en groenaanleg. De weg voldoet nu aan alle nieuwe normen.

IMG_6967

Zijstraten Oostendestraat

De afwerking van de Oostendestraat betekent het einde van één deelfase. Momenteel verschuift de aandacht naar de zijstraten van de Oostendestraat. Het afvalwater uit deze zijstraten wordt eveneens aangesloten op het rioolstelsel van de Oostendestraat om te voldoen aan de milieunormen, opgelegd door de Europese normgeving. Bij de heraanleg van de smalle zijstraten, meestal met doodlopend karakter, houdt de aannemer zoveel mogelijk rekening met een maximale toegankelijkheid.
In de Postiljonstraat, Breestraat en de zijstraat ter hoogte van huisnummer 285 zijn de rioleringswerken al afgerond. Op vraag van de bewoners werd beslist de openbare verlichting en elektriciteitsnet ondergronds te brengen, ook deze werken kennen hun impact. Vóór het bouwverlof zullen alle ondergrondse werken afgerond zijn, vanaf 16 augustus 2016 zal de rijweg aansluitend opgebouwd worden. De werken in de zijstraten hebben geen impact op het verkeer van de Oostendestraat.