Hof & Huis van 17 tot en met 20 mei

Patrick Demarest

04/05/2024
Actua

De 31ste editie van Hof & Huis in provinciedomein d’Aertrycke vindt plaats tijdens het pinksterweekend van vrijdag 17 tot pinkstermaandag 20 mei 2024. 180 standen, een mooi terras en foodtrucks staan op je te wachten.

(Foto's Ellen Goegebuer)

Het provinciedomein d’Aertrycke is ook dit jaar weer de perfecte locatie van deze tuin- en lifestylebeurs. Het unieke domein met de grote vijvers, de prachtige bomenverzameling, de mooie bijgebouwen en het schitterende, volledig gerenoveerde neogotische kasteel vormt een prachtig decor voor de mooiste, grootste en meest complete tuinbeurs van West-Vlaanderen. De Tuinbeurs is dit jaar weer een stuk groter en biedt de bezoeker een enorme waaier aan mogelijkheden om van de tuin en het interieur een pareltje te maken. Ook de hobbykok die een meerwaarde zoekt om nog lekkerder te koken, vindt heel wat info om thuis aan de slag te gaan.

Deze editie valt er dus heel wat nieuws te ontdekken. Kom het allemaal bekijken op Hof & Huis. Ook dit jaar zijn er weer meer plantenaanbieders dan de vorige jaren, een leuke  evolutie!   

Een greep uit de standen   

                                                                        

Organisator Geert Simoen: "Of bent u eerder op zoek naar een mooie vuurtafel dan is de stand van Bert Vanacker zeker de moeite waard. Hij maakt ook prachtige buitengebouwen waar je zeker de helft van het jaar op een andere manier kunt genieten van de tuin! Ook Kopelino is aanwezig en helpt jou je tuindromen te realiseren."

"Cortenstaal krijgt door zijn unieke patine en degelijkheid meer en meer zijn plaats in de tuin. Is het nu voor een brievenbus, buitenmeubilair, vuurschalen, waterpartijen of houtopslag… bij een aantal exposanten doe je heel wat inspiratie op! We zijn ook heel blij om elk jaar heel wat nieuwe interieur- en decoratiezaken te kunnen presenteren. Laat je verleiden door het gevarieerde aanbod op de knappe standen van Roll, Coolman Home and Living, Roestiek, Maison Henri, ’t Garnierdershuis, La Maison Curiosa en zo veel andere standen die u elk jaar opnieuw weten te bekoren."

"Bij heel wat exposanten staat buitenbeleving centraal. In de tuin zelf geniet je van de de glazen huizen van Insight Out, de tiny houses van Vanhauwood, de prachtige sfeer in de tuinprielen van Verstraete en het grote aanbod tuinmeubelen van Simply Lifestyle, Vosco, Trend Garden en MV & Co. "

Met de BBQ Fielesoofen

"Buiten koken hoort daar uiteraard ook bij. We hebben tegenwoordig allemaal een leuke barbecue of buitenkeuken en dan is het ook handig dat je bij echte specialisten terecht kunt voor leuke tips and tricks om het thuis zelf nog beter te doen. We brengen je graag in contact met De Fielesoofen uit Torhout die grote kenners zijn i.v.m. het buiten koken. En heb je zelf nog niet echt zo’n knappe buitenkeuken dan hebben we goed nieuws: er staan heel wat exposanten die je op weg kunnen helpen voor je eigen buitenkeuken of om de hipste barbecues, buitenovens en kamado’s te leren kennen. Pascaline Heldenbergh geeft dan weer tips en uitleg om in je keuken zelf gezonder te gaan koken, zonder dat je daarvoor een meester-chef moet worden."

Echte hondenbar

"Dit jaar is er ook opnieuw een echte hondenbar. In de loopweide plaatsen wij speeltjes uit de wereld van agility die je mag uitproberen met je hond. Springen, slalom, tubes, wip wap, alles zal er zijn. Maar dat is het niet enige accent rond dieren: de mensen van het Neerhofdierenfestival zorgen voor een heel mooie presentatie van kleine en grotere dieren, op zaterdag is er de keuring van de Hampshire Down schapen en elke dag geniet je van de promostand van de Torhoutse Paardenmarkt. En natuurlijk zijn er – op verzoek van heel wat bezoekers – doorlopend demonstraties van het geleiden van schapen met de Border Collie."

"Bent u een trouwe bezoeker dan zal u heel wat gevestigde waarden bij onze standhouders herkennen. Ook zij brengen u de nieuwste trends voor uw huis en uw tuin. Onze exposanten staan helemaal klaar om u de nodige adviezen en antwoorden te geven op uw vele vragen en ze hebben net als u weer zin om ten volle van het buiten zijn en het buiten beleven te genieten."

Na het ontdekken van alle standen, een 180-tal, kunt u even op adem komen op het gezellige cateringterras. De verschillende foodtrucks staan klaar met zoet en hartig, een lekkere koffie of een heerlijk verfrissend drankje.

(Foto Ellen Goegebuer)

Praktisch

Provinciedomein d’Aertrycke, Zeeweg 42, 8820 Torhout

van vrijdag 17 tot pinkstermaandag 20 mei 2024, telkens van 10 tot 18 uur.

Algemene inkom : 9 euro.

60+ en jongeren tussen 12j en 18 j : 8 euro

Er zijn (enkel online) bijzonder interessante gezinstickets. We willen immers graag dat jullie er een gezellige familie-uitstap van kunnen maken.

Koop je tickets vooraf online via onze website www.hofenhuis.be en vermijd de wachtrij aan de kassa.

Er is gratis parking voorzien en honden zijn welkom aan de leiband

Voor alle info : www.hofenhuis.be