Hogeschool VIVES overhandigt 5500 euro aan goede doelen

Patrick Demarest

17/12/2015
cultuur/onderwijs

IMG_1164

Studenten en personeelsleden van Hogeschool VIVES hebben drie cheques van in totaal 5500 euro overhandigd aan diverse goede doelen, met name Bednet, Pirlewiet en een schoolproject van UNICEF. Het geld werd opgehaald in de campussen Brugge, Oostende, Tielt en Torhout. Andere acties vonden ook plaats in de campussen Kortrijk en Roeselare.

Onder het motto ‘VIVES for Life’ steunt Hogeschool VIVES dit jaar opnieuw enkele goede doelen via Music for Life. Studenten, docenten en studentenraad slaan de handen in elkaar voor diverse initiatieven op verschillende locaties. VIVES is een waarderende, warme en mensgerichte hogeschool die gericht wil meewerken aan een betere wereld. Alle kinderen, uit welk land ze ook komen, hebben recht op een menswaardig leven en op goed onderwijs.

Hoofdzakelijk door het organiseren van kerstmarkten en de verkoop van lippenbalsems ondersteunt VIVES drie goede doelen: vzw bednet, vzw Pirlewiet en een UNICEF schoolproject voor een vluchtelingenkamp in Jordanië. Aan Bednet werd 1500 euro overhandigd. Bednet is een vzw die ervoor zorgt dat langdurig zieke kinderen en jongeren van thuis uit onderwijs kunnen volgen met hun klas. Vzw Pirlewiet, die vakanties organiseert voor kinderen, jongeren, volwassenen en gezinnen die in armoede leven, kreeg 1000 euro.

Onder de noemer ‘Iedereen naar school’ werden alle lerarenopleidingen van Vlaanderen door Radio 1 uitgedaagd in het kader van ‘De Warmste Week’ om geld in te zamelen voor het schoolproject voor een vluchtelingenkamp in Jordanië. Vanuit deze invalshoek startte het studiegebied onderwijs met campussen in Brugge, Tielt en Torhout, een actie op voor UNICEF. De presentatoren van Radio 1, Ayco Duyster en Jan Hautekiet, engageerden zich ook. Zij zijn langsgekomen op de campus om onze acties te ondersteunen. UNICEF kreeg 3000 euro, waarvan 1500 euro van de campus Brugge en 1500 euro van de campussen Tielt en Torhout.