Infoavond verkeer voor leerlingen, leerkrachten en verenigingen op 8 februari

Patrick Demarest

09/01/2023
Actua

In het jaar 2023 wenst het lokaal bestuur Torhout samen met de verenigingen KWB, beweging.net, de Gezinsbond en de fietsersbond te werken rond duurzame mobiliteit. Samen met alle deelnemende partners werd het project 'mobiliteit van de toekomst, start vandaag!' uitgewerkt. Binnen dit project gaat men een jaar lang werken rond (duurzame) mobiliteit en worden in de periode van februari tot september 2023 maar liefst 6 activiteiten georganiseerd. De eerste activiteit, infoavond verkeer voor verenigingen en scholen, vindt plaats op woensdag 8 februari om 19.30 in cc de Brouckere.

Alle leden van een vereniging, leerkrachten, ouders en leerlingen zijn van harte welkom op deze gratis activiteit !

Een gratis infoavond speciaal voor de leden van Torhoutse verenigingen, leerlingen en leerkrachten gegeven door hoofdinspecteur Koen Deblauwe van de Lokale Politie de Kouter.

  • Verschillende verkeerssituaties die interessant zijn worden uit de doeken gedaan. Van fietsen in groep tot het begeleiden van een optocht of wandelaars over de taken van een seingever, wegkapitein of gemachtigde opzichter.
  • Ook wordt kort stilgestaan bij de verkeersveiligheid tijdens een dropping, bij het gebruik van speedpedelecs,…
  • Tot slot wordt er ook uitleg gegeven over nieuwigheden in de verkeerswetgeving en staan we even stil bij de plaats van elke soort weggebruiker

De voorstelling wordt afgesloten met een drankje en je kan vragen stellen.
Je moet niet inschrijven voor deze infoavond. Iedereen is van harte welkom.

Meer info: www.torhout.be/mobiliteit-van-de-toekomst