Jeugd Torhout lanceert 'Gie en ik'

Patrick Demarest

24/12/2023
muziek

Jongeren bereiken met muziek, dat was het ultieme doel van jeugdopbouwwerker Lars. Samen met enkele professionele artiesten en een jongere uit zijn netwerk ging hij aan de slag om een nummer te creëren dat maatschappelijke kwetsbaarheid bespreekbaar maakt. Het hiphopnummer 'Gie en ik' werd gelanceerd op de Hartverwarmende Kerstmarkt en fungeert als creatieve schouderklop voor elke jongere in onze stad.


'Gie en ik' is een muziekproject voor de Warmste week van Studio Brussel. De Torhoutse jeugddienst rekent op alle mediaplatformen om het lied te delen en draagt het lied op aan alle jongeren in Torhout. Vooral degenen die nog te weinig gehoord worden. Met de tekst willen de makers jongeren aansporen om solidair te zijn met elkaar. Om te zorgen voor hun naasten, ondanks alle uitdagingen die ze op hun pad krijgen. Het is een boodschap die ook naar waarde wordt geschat door schepen van Jeugd Lieselotte Denolf. “Ik ben ontzettend trots op de creativiteit en betrokkenheid van alle mensen in dit project. Ik ben ervan overtuigd dat het lied jongeren zal inspireren. Opgroeien is niet altijd evident. Door er alleen al te zijn voor elkaar, kunnen heel wat problemen verholpen worden. Laten we deze boodschap omarmen en streven naar meer veerkracht voor iedereen.”


Lokaal talent

In enkele maanden tijd vond Lars de ideale formule voor het lied. Het werd een samenwerking tussen zichzelf, enkele professionele artiesten en een jongere uit zijn netwerk. “Ik vond het belangrijk om de voeling met Torhout te behouden, daarom koos ik bewust om zelf ook te schrijven en zocht ik naar lokaal talent in onze buurt”, aldus Lars. Het team werd in enkele dagen gevormd. De delegatie rappers bestond uit: Sam (Samoerai) Durnez, Sasha (Tubbie) De Zutter en Lars (Povo) Courtens. De beatmaker was Maarten (Maartn Beats) Verbrugghe, die eerder ook al muziek maakte voor rappers uit onder andere Nederland en de Verenigde Staten.


Videoclip verhoogt mee het bereik

De teksten werden opgenomen in de Boeshido Studio in Semmerzake in Oost-Vlaanderen. Daarnaast broedde het idee om een videoclip te maken om het lied kracht bij te zetten. Daarom kwam Kenneth (Onetry) Scieur de groep vervoegen. Hij heeft jarenlange ervaring met het maken van videoclips, vooral in het hiphopgenre. Op 2 december werd de clip opgenomen. Een afgelijnd scenario en tal van sympathiserende figuranten zorgden voor een succesvolle draaidag.

Beluister en deel

Het lied en de videoclip zijn te vinden via de sociale media van Jeugd Torhout. Het is ook rechtstreeks te beluisteren op Spotify onder de naam 'Gie & ik – Jeugd Torhout'.