Kiara trok drie maanden op Erasmus+ naar Kreta

Patrick Demarest

08/12/2022
Onderwijs

Kiara Bovy vertrok als 18-jarige op 4 september naar Kreta in het kader van Erasmus+. Ze had dan het zevende jaar integrale veiligheid gevolgd in SIVI Torhout. Ze landde vandaag op 8 december om 11 uur in Zaventem na een 3 maanden durende Erasmus-stage. Dit is de eerste buitenlandse, langdurende ervaring die de school organiseerde.

Kiara: "Op 4 september begon mijn avontuur. Ik weet nog goed dat ik op de luchthaven stond en dacht ga ik veel vrienden maken? Ga ik het tof vinden? Is drie maanden niet te lang? Gelukkig stond ik er de eerste twee weken niet alleen voor. Ik vertrok samen met Elsie naar Griekenland, Kreta. Bij aankomt was het al donker en was er dus nog niet veel te zien. Het was pas de volgende ochtend dat ik besefte hoe mooi het hier is. We verbleven eerst in een appartement in Heraklion. De verplaatsing naar onze stageplaats met de bus verliep heel vlot. De eerste dagen in de hondenshelter was het een beetje zoeken hoe of wat. De Griekse mensen die in de shelter werken hadden niet altijd evenveel tijd om dingen uit te leggen waardoor het in het begin vooral zelf uitzoeken was. Maar het duurde niet lang voordat we alles onder de knie hadden. Het contact met meneer Van Landeghem zorgt er ook voor dat je er nooit alleen voor staat. Hij zorgt voor een goeie opvolging en bij vragen kun je altijd bij hem terecht."

"Onze taken in de shelter waren voornamelijk het kuisen van de hondenhokken, de dieren eten en drinken geven en gaan wandelen. Ook het geven van liefde aan de dieren hoorde bij onze taken. Af en toe kwamen er ook nog eens andere taken bij zoals het schilderen van de cat corner en het helpen bij het geven van medicijnen."

"Al snel werd het duidelijk dat ik niet moest inzitten met “het vrienden maken”. Door deze stage heb ik heel veel geweldige mensen leren kennen. Waar ik tot op de dag van vandaag heel dankbaar voor ben. Je maakt dingen mee en spendeert drie maanden samen waardoor je echt een band opbouwt. Deze stage heeft er niet alleen voor gezorgd dat mijn Engels verbeterd is maar heeft er ook voor gezorgd dat ik zelfstandig ben geworden, dat ik een nieuwe cultuur heb leren kennen en dat ik mensen heb leren kennen die ik anders nooit zou ontmoet hebben. Ook werd duidelijk dat drie maanden helemaal niet te lang is. Ik zal niet ontkennen dat ik momenten heb gehad dat ik mijn familie en vrienden miste. Er zijn altijd moeilijkere momenten maar alles dat ik hier heb mogen meemaken zou ik voor geen geld in de wereld willen missen. Nu dat mijn Erasmus+-ervaring op een einde komt besef ik hoe hard ik dit ga missen en welke mooie kans ik gekregen heb. Erasmus+ is een geweldige manier om niet alleen de wereld te zien maar ook om je kennis bij te schaven en om volwassener in het leven te staan."

bigpic
Foto 1 van 8
bigpic
Foto 2 van 8
bigpic
Foto 3 van 8
bigpic
Foto 4 van 8
bigpic
Foto 5 van 8
bigpic
Foto 6 van 8
bigpic
Foto 7 van 8
bigpic
Foto 8 van 8
Foto 1 van 8
Foto 2 van 8
Foto 3 van 8
Foto 4 van 8
Foto 5 van 8
Foto 6 van 8
Foto 7 van 8
Foto 8 van 8