Koen volgt Johan op als voorzitter Rembert Torhout Heren

Patrick Demarest

03/03/2021
sport

Rembert Torhout Heren Volleyclub onderging een serieuze gedaanteverwisseling in het bestuur. Voorzitter Johan Nolf en secretaris Jan Nolf geven de fakkel door en zo wordt Koen Pirlet de nieuwe voorzitter. Het vernieuwde bestuur ziet er als volgt uit: Sven Beuselinck (secretaris), Dennis Deblaere (ondervoorzitter), Peter Debruyne (sportief verantwoordelijke), Koen Pirlet (voorzitter), Kristof Keirsebilck (penningmeester) en bestuursleden Andy Deketelaere, Caroline Eecloo en Greet Speecke. 

(Ex-voorzitter Johan Nolf en nieuwe voorzitter Koen Pirlet)

Voorzitter Johan Nolf neemt dus afscheid: "Tijdens deze voorbije periode heb ik als voorzitter, net als zoveel andere mensen, voor mezelf even stilgestaan bij mijn prioriteiten. Na 17 jaar in het bestuur van onze vereniging, die ik zo warm in m’n hart draag, waarvan 7 jaar als voorzitter, vind ik het tijd om de fakkel door te geven aan een jongere generatie."

"Deze weloverwogen beslissing neem ik in alle vriendschap en eerlijkheid met het bestuur. De taken van mezelf en de secretaris die samen met mij na het huidige seizoen zijn taak neerlegt, werden ondertussen al voor een groot stuk verdeeld onder de andere leden van het bestuur."

"Een taak als voorzitter van een vereniging kan in deze tijden niet meer alleen gedragen worden. Ik heb het geluk gehad om altijd te kunnen rekenen op een sterke ploeg medewerkers waarvoor mijn grote oprechte dank! Net zoals het in het volleybal soms eens tijd is voor een spelerswissel, kan een bestuur door een nieuwe wissel ook verder uitgroeien. Maar dan hebben we wel nood aan nieuwe spelers! Hierbij dan ook een gedegen vraag aan alle spelers, ouders en sympathisanten: Blijf onze club en alle acties steunen, maak tijd om naar de wedstrijden te komen kijken en geniet van het samen zijn met andere mensen in onze cafétaria. Het nieuwe bestuur zal ongetwijfeld de vraag stellen tot het engageren van ouders voor verschillende taken om onze vereniging draaiende te kunnen houden. Ga hierin mee, ondersteun waar je kan. Zo ontstaan vriendengroepen voor het leven!"

(De bekerwedstrijd tegen Knack Roeselare was een van de hoogtepunten van Rembert Torhout. Een staande ovatie voor de Torhoutse ploeg en dat mag ook voor de afscheidnemende voorzitter.)

"Om af te sluiten wens ik nog de mensen te bedanken die wekelijks klaar staan voor onze club. Van scheidsrechters, trainers, coaches, markeerders tot mensen die de broodjes smeren, de opkuis doen, zorgen voor het vullen van de bar, … samen met jullie was Rembert een stuk van mijn leven. Het is mooi geweest, het was een eer jullie secretaris en voorzitter
te mogen zijn, ik heb er ten volle van genoten en ben er ook trots op. 

"We zien mekaar zeker nog terug op de volleybalvelden want ik blijf nog scheidsrechter en zal waar nodig nog een helpende hand toesteken bij RTH."

"Klaar om met Rembert nieuwe hoogten te bereiken"

De nieuwe voorzitter Koen Pirlet (42) is al zo’n 5 à 6 jaar bij Rembert en   geeft al geruime tijd les in het 6de leerjaar van De Revinzeschool in Don Bosco. En...hij is al goed vertrouwd met het verenigingsleven in Torhout. Naast voorzitter van RTH is hij ook lid van tennisclub Houtland en secretaris bij de Sint-Sebastiaansgilde. Verder speelt hij ook nog in 2 recreatieve volleybalcompetities: Lichtervelde en Blankenberge.

Koen Pirlet: "Ik vind het fantastisch om als leerkracht de leerlingen te begeleiden in hun groeiproces en hen te motiveren het beste uit zichzelf te halen. Ook bij Rembert laten we onze spelers, dankzij een fantastische groep trainers en begeleiders, groeien naar het maximum van hun kunnen. Daarnaast zorgt onze werking ook voor het creëren van vriendengroepen voor het leven. Daar ben ik van overtuigd. We zetten dan ook de nalatenschap van onze voorzitter verder en we zijn er met het bestuur van overtuigd dat we, na deze moeilijke coronaperiode, klaar zullen staan om met Rembert nieuwe hoogten te bereiken! Voorlopig zetten we alles in op de beachwerking, samen met VKT. Jongeren zien genieten van hun favoriete sport, dat doet deugd!"

"Mensen die geïnteresseerd zijn om onze werking te ondersteunen, kunnen mij altijd contacteren via koen.pirlet@rth.be."

(Ook de nieuwe voorzitter weet dat er altijd gewerkt moet worden in een vereniging...)