Livestream dansen via Gevada

Patrick Demarest

10/05/2020
Bedrijf cultuur/onderwijs

En wat met dansscholen? Ook daar werden de activiteiten afgeknipt. Tot vandaag weet men nog niet wanneer men weer aan de slag kan. Een ding is zeker...dansen op anderhalve meter afstand gaat moeilijk. Wij spraken met Tim Vandamme van dansschool GEVADA.

Jullie vallen onder indoor sportactiviteiten en daar is nog geen sprake van hervatten. Hoe gaat het met GEVADA?

Tim: "Wel, iedereen vindt dat het stilaan tijd wordt dat we uit de onzekerheid geraken betreffende onze danslessen. In het belang van iedereen willen we er als de eersten bij zijn en werken we bijna wekelijks opnieuw scenario’s uit."

Overleven

"We willen de cursisten ook  blijven aanbieden waar ze recht op hebben. In de eerste plaats dus de lessen verder organiseren.   En in de tweede plaats moeten we ervoor zorgen dat onze dansschool dit ‘overleeft’.  Tot nu toe heeft de dansschool al enkele duizenden euro’s ‘verloren’ en dat alleen nog maar aan vaste kosten...   Steun van overheidswege was er niet en is niet in het vooruitzicht gesteld ook. We vallen nergens onder en krijgen dus niets."

Enig idee wanneer jullie opnieuw mogen dansen?

Tim: "Niet exact maar we bereiden ons voor. We hebben in elk geval heel  wat inspanning gedaan om iedereen bij de dansschool te ‘houden’.  En we blijven dat onvermoeid doen. Helaas stellen we vast dat toch veel leden onze correspondentie via e-mail én sociale media én website niet volgen. Dat stelt ons teleur.  We hadden liever iedereen bereikt."

"We baseren onze start op de uitspraken van de veiligheidsraad. Kunnen we vanaf eind mei buiten dansen dan doen we dat! In Torhout, we dansen daar in de Bosgalm,  en in Wingene is er buiten plaats genoeg om te dansen. We zijn bereid om dat praktisch te organiseren. Mogen we vanaf 8 juni opnieuw binnen dansen dan doen we dat meteen weer.  De niet-opgenomen lessen kunnen dan doorgaan tot een stuk in de zomer.  Alle locaties zijn al voor de hele zomer gereserveerd en bevestigd. Mogelijks moeten we in kleine groepen werken.   Ook dat werken we in de eerste dagen uit."

Volleybal- en voetbaltrainers werken trainingsschema's uit en plaatsen die online. Lukt dat ook voor dansers?

Tim: "We posten dagelijks 1 à 2 items op onze facebookpagina  https://www.facebook.com/dansschoolgevada .

Ook is er dagelijks een instructiefilmpje voor de jeugd in de openbare nevenpagina: https://www.facebook.com/dansschoolgevadahiphopbreak

Die zaken zijn voor iedereen toegankelijk: leden en niet-leden. "

Livestream

"We hebben sinds week 1 van de lockdown een "besloten" Facebook groep gemaakt, privé voor onze leden, waar dagelijks nieuwe content op komt. Er bestaat een overzicht van alle chronologische instructiefilmpjes en dat zijn er heel wat. Zo kunnen de "gewone" koppels ook eens iets mee leren van de swing cursus, of de swing cursussers van de gewone cursus. Ook hebben we al elke week een LIVESTREAM dansavond gedraaid. Bij de eerste week hadden we 200 koppels die SAMEN met ons LIVE meedansten. Elke live uitzending blijft staan, en je kan die in de groep uitgesteld bekijken."
"We moeten creatief zijn maar dansen is creatief zijn he!"