Memorial Georges Verplancke

Patrick Demarest

30/07/2019
sport

Op maandag 29 juli vond de eerste speeldag van de Memorial Georges Verplancke plaats. Op donderdag 1 augustus staat de tweede speeldag op de kalender.

Rozeveld-Postboys 5-2

De ploeg van Rozeveld A

De openingswedstrijd van de 12de Memorial Verplancke is een aangenaam kijkstuk geworden. Na de studieronde nam Rozeveld het heft in handen en dicteerde met vloeiend samenspel de wet. De Postboys hielden geruime tijd stand, probeerden wel maar konden de doelman niet verontrusten. Rozeveld nam bezit van de middenstrook, Kim Vandebussche dirigeerde en er vielen gaten in het groene pantser. Halfweg de eerste helft zette de thuisploeg in een mum van tijd een 2-0 voorsprong op het bord. Post reageerde en kon milderen. Toch werd de marge opnieuw op 2 goals gezet en in de slotminuut trof de gastheer nog eens de paal. Na de rust werd de partij meer gelijkopgaand, Postboys herstelden enigszins het evenwicht. Beide teams waren nu goed op dreef, dreigden elk op hun beurt maar wisten geen open kansen te forceren. Na een scrimmage werd het 4-1, Rozeveld dacht zijn schaapjes op het droge maar Postboys milderden opnieuw via een strafschop. Verder raakten ze niet; het was integendeel Rozeveld dat met een 5de treffer de eindstand vastlegde. Verdiende overwinning. Scoorden voor Rozeveld : Mortier 2, VdBussche, Rosseel en Lagast elk 1. Voor Post : Degrande en Debeuckelaere.

Postboys

Eendracht-Houtland 1-0

Eendracht Torhout.

De gastheer zorgt voor een verrassing. Het gerenommeerde Houtland startte zoals gebruikelijk full speed en Eendracht moest in het beginkwartier alle zeilen bijzetten om geen averij op te lopen. Het tempo lag hoog, de groene aanvallen volgden elkaar op, Eendracht werd tegen zijn 16 gedrukt maar het team gaf geen krimp. En de hoge ballen waren een kolfje naar de hand voor de doelman. Halfweg de eerste helft begon Eendracht zich nu ook in de match te spelen en praatte zijn woordje mee maar de doelman bedreigen zat er nimmer in. Het hoger gequoteerde Houtland bepaalde grotendeels het gebeuren. In de slotminuut viel de (zoals later zou blijken) winningsgoal uit de lucht. Na een verkeerde beoordeling van een verdediger stond K. Denoo plots vogelvrij en koelbloedig trapte ie de bal kurkdroog laag in de hoek, 1-0. Na de rust ging Houtland verwoed op zoek naar minstens de gelijkmaker en draaide de gashendel volledig open. Eendracht moest bijwijlen alle hens aan dek roepen, kraakte maar brak niet. Iedere speler gaf het beste van zichzelf om de voortdurende aanvalsgolven te verstoren. Houtland kreeg wel zijn kansen maar verknoeide ze. Ballen gingen naast of werden afgeblokt en een open kopkans belandde op de lat. Er ontstond ruimte voor Eendracht, doch er werd geen gebruik van gemaakt. Toch trof de organisator ook eens de lat via een snel vallende bal. Houtland beet aldus zijn tanden stuk op het purperen blok en daardoor kon Eendracht met een gevleide overwinning starten.