Nieuws uit Politiezone Kouter

Patrick Demarest

03/10/2016
Actua

police station with police cars parked clipart

Torhout
Hugo Verriestlaan
 (30/09/2016 - 14.53 uur)  L.K. (vrouw uit Torhout) rijdt met haar voertuig langsheen de Hugo Verriestlaan in de richting van de Brildam. Plots moet L.K. stoppen voor het stilstaand verkeer. De remmen van haar voertuigen werken echter niet waardoor ze uitwijkt naar rechts. Hierdoor komt ze tot stilstand tegen de gevel van een woning. De gevel raakt zwaar beschadigd. Takeldienst wordt verwittigd voor takeling voertuig. Bij het ongeval vallen geen gewonden.
Kortemark-Ellestraat (30/09/2016 - 16.41 uur) Onbekenden stelen op ongekende wijze een geldkoffer uit een kast in de loods op de boerderij. Het koffertje is vastgemaakt met vijzen in de kast en wordt door de daders uitgebroken. De onbekende daders vluchten met de buit in ongekende richting.
Markt (01/10/2016 - 00.35 uur) E.V. (vrouw uit Torhout) rijdt met haar voertuig langsheen de Markt in Torhout in de richting van de Zuidstraat. Ter hoogte van het kruispunt met de Zuidstraat ziet ze van links een bromfietser aankomen waarbij ze het voertuig volledig stopt. De bromfietser, J.F. (man uit Torhout) neemt zijn bocht te wijd waardoor hij tegen de bumper van het voertuig rijdt en omver valt. Na het ongeval wil J.F. vluchten met zijn bromfiets maar dit kan verhinderd worden door omstaanders.  J.F. legt een positieve ademtest af. Hij heeft ook geen rijbewijs. De bromfiets blijkt ook niet verzekerd te zijn waardoor hij ingehouden wordt.
Oostendestraat (01/09/2016 - 16.47 uur) Bij controle blijkt het voertuig van K.D. (man uit Ichtegem) niet meer geldig gekeurd te zijn. Er wordt een proces-verbaal voor keuring opgemaakt.
Bruggestraat (01/10/2016 - 20.01 uur) Een ploeg van de lokale politie Kouter treft een vijftal jongeren aan bij de skateramp. Ze gedragen zich verdacht. Bij controle wordt er een kleine hoeveelheid cannabis aangetroffen aan de onderzijde van de ramp. Een 17-jarige jongen uit Izegem bekent dat het zijn zakjes zijn.
Industrielaan ( 02/10/2016 - 02.01 uur) P-J.P. (man uit Koekelare) wordt aangetroffen terwijl hij staat te urineren tegen een struik. Er wordt een proces-verbaal opgemaakt.
Schavelarestraat (02/10/2016 - 4.29 uur)  T.D. (vrouw uit Oostkamp) legt bij controle een positieve ademtest af. Haar rijbewijs wordt voor 6 uur ingehouden. Haar passagier, E.D. (man uit Oostkamp) stelt zich fysiek op tegenover de ploeg en is weerspannig. Hij wordt bestuurlijk aangehouden en overgebracht naar de cel ter ontnuchtering.
Roeselaarseweg (02.10.2016 – 7.15 uur) W.M. (man uit Koekelare) wordt dronken aangetroffen langs de straat. Hij wordt bestuurlijk aangehouden en opgesloten in de doorgangscel.
Kortemarkstraat (02.10.2016 – 17.50 uur)  G.V. (man uit Moorslede) rijdt met zijn personenwagen langs de Vredelaan en wil ter hoogte van het kruispunt met de Kortemarkstraat rechts inslaan. Hij neemt zijn bocht te wijd waardoor hij op het rijvak van de tegenliggers terecht komt. Op dat moment komt een tegenligger af waardoor G.V. met zijn wagen naar rechts uitwijkt en hierbij een geparkeerde wagen aanrijdt. G.V. wordt niet gewond maar is wel onder invloed van alcohol. Hij legt een positieve ademtest af, zijn rijbewijs wordt onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
Tuinstraat (03.10.2016 – 1.20 uur)   Ploeg Kouter controleert een personenwagen waarvan bestuurder D.B. (man uit Lichtervelde) rijdt onder invloed van alcohol. Hij legt een positieve ademtest af, zijn rijbewijs wordt onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.
Ruddervoordestraat (03.10.2016 – 2.15 uur)  Ploeg Kouter controleert een personenwagen waarvan bestuurder I.K. (man uit Oostkamp) rijdt onder invloed van alcohol. Hij legt een positieve ademtest af, zijn rijbewijs wordt onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. I.K. wordt bestuurlijk aangehouden en opgesloten in de doorgangscel.