Nieuws uit Politiezone Kouter

Patrick Demarest

16/05/2016
Actua

Torhout
Onder invloed

Op 14 mei rijdt J.V. uit Roeselare in de Roeselaarseweg om 1.50 uur ter hoogte van  het rondpunt met de Rijselstraat op een middengeleider nadat hij in slaap was gevallen.  Daarbij sneuvelen verschillende verkeersborden. J.V. is niet gewond maar wel onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs wordt onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Zijn wagen is niet meer rijvaardig en dient getakeld te worden.
In de Oostendestraat moet R.C. uit Torhout een ademtest afleggen (14.05.2016 – 23.05 uur) die positief blijkt te zijn.  Haar rijbewijs wordt voor 6 uur ingehouden.
In de Sint-Jozefstraat verliest D.D. uit Zedelgem op  15.05.2016 om 04.20 uur zijn rijbewijs voor zes uur na een positieve ademtest.
In de Stationsstraat zorgt D.V. uit Torhout op 15 mei voor moeilijkheden in een café en op straat. Hij is dronken, wordt bestuurlijk aangehouden en opgesloten in de cel.
Ongeval
Karel de Ghelderelaan – 14.05.2016 – 11. 29 uur.  R.H.  uit Torhout heeft met zijn personenwagen de spiegel van een geparkeerde wagen afgereden. Enkel stoffelijke schade.
Diefstal
Markt
–  Onbekende(n) hebben op 15 mei op ongekende wijze een personenwagen (die afgesloten geparkeerd stond op private parking) Kia gestolen.
Bruggestraat – 16.05.2016 – 00.17u – A.M. (man, °1994 uit Roemenië) opent de (niet-slotvaste) deur van een geparkeerde personenwagen, doorzoekt de wagen en neemt het mapje met de boorddocumenten alsook een lege doos van de SD-kaart van de ingebouwde GPS mee. Hij wandelt verder in de richting van Brugge en voelt aan alle deuren van de geparkeerde wagens langs de straat. Hij kan door de ploeg Kouter aangetroffen worden ter hoogte van de rotonde met de R34. De gestolen zaken worden bij hem onder zijn jas terug gevonden. Gezien hij onder invloed is van alcohol, wordt hij eerst opgesloten ter ontnuchtering. Betrokkene wordt aangehouden voor verder onderzoek.