Ook in 2016 project 'Cultuurinjecties op de wijken'

Patrick Demarest

06/06/2016
cultuur/onderwijs straat/wijk

De wijken in Torhout komen in de lente- en zomermaanden traditioneel naar buiten met hun wijkfeesten en -kermissen. Als kers op de taart zorgt het cultuurcentrum de Brouckere voor een verrassende culturele toets. Bereid je voor op onverwachte ontmoetingen op de wijkkermis met een gekke fanfare, ballonartiest, leuke mobiele acts, straattheater...

IMG_4221

Opzet
Of de zon zal schijnen, kunnen we niet garanderen maar de wijkkermis met cultuurinjecties is alvast een warm evenement. Tijdens de wijkkermis ben je zelden alleen. Het is een gelegenheid om buren te leren kennen en bij te praten. Ook daar willen we als stadsbestuur op in zetten. We willen het cultuur- en gemeenschapsleven in Torhout en de wijken volop steunen. Het project 'cultuurinjecties op de wijken' startte in 2009 en is een fijne aanvulling op het eigen programma van de wijkkermis, ingericht door de vele vrijwilligers van de wijkcomités. Het is een geestige vorm van cultuur, die naar je toekomt! 

Concreet stelt Cc een portfolio samen met acts waaruit de wijkcomités kunnen kiezen. Zij selecteren die acts die volgens hen het beste ingepast kunnen worden op hun wijkkermis en specifieke situatie, maar het cultuurcentrum geeft dus wel de voorzet. Stad Torhout financiert voor een bedrag van 7000 euro, een budget van 1000 euro per wijk. Voor de wijkcomités is de injectie een graag geziene meerwaarde voor hun wijkkermis en de bezoeker van de wijkkermis. In totaal vind je cultuurinjecties van juni tot september op de wijkkermissen Don Bosco, Sint-Henricus, Krommenhaak, Zomerfeesten Driekoningen, Herderfeesten, Rozeveld en Wijnendale. Het belooft weer plezant te worden.

 Programma

DON BOSCO
Van vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni
Speelstraat met Coiffureluut

coiffureluut (2)

SINT-HENRICUS
Van vrijdag 24 tot en met maandag 27 juni
Grime Dippy & Doppy op de rommelmarkt
Kindernamiddag met Clown Öscr
Barbecue met De Verwelkomer
Ballonplooier Dippy & Doppy 

ZOMERFEESTEN DRIEKONINGEN
Zondag 3 juli
Knabbel-snabbelfietstocht met Clown Öscr, Street Magic - Koenraad en Ballonplooier Dippy&Doppy 

KROMMENHAAKKERMIS
Zondag 3 juli
Rommelmarkt met PLAYMOBIEL 

HERDERFEESTEN
Vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus
Rommelmarkt met Music Rangers
Circus POMPOM vóór aankomst tijdrit 

KERMIS ROZEVELD
Zaterdag 3 t.e.m. zondag 4 september
Aperitiefconcert met Les Odettes
Buitensfeer met De Rode Aarde - Puurlain 

KERMIS WIJNENDALE
Vrijdag 9 t.e.m. zondag 11 september
Straattheatervoorstelling SULKY M1 

Info
Het volledig programma met alle info vind je in het magazine UiT-in-Torhout. Dit wordt huis-aan-huis bedeeld in Torhout en is ook verkrijgbaar in het Cc, stadskantoor en de vrijetijdsdiensten. Je kan het programma ook nalezen op http://www.ccdebrouckere.be/cultuurinjecties-op-de-wijken-2016.