Op bijensafari in Torhout

Patrick Demarest

10/08/2021
Natuur

Benieuwd welke bijen zich thuis voelen in Torhout? Of wil je gewoon meer weten over deze nuttige bestuivers? Ga dan op zondag 22 augustus mee op de bijensafari! Ze wandelen langs verschillende bijvriendelijke plekken. Onderweg kom je alles te weten over verleiding en bedrog, metselaars en behangers, pluimvoeten en slobkousen, macho’s en huisvrouwen. Welkom in de wondere wereld van de wilde bijen!


Als je wil, kan je ook zelf bijen en hommels vangen en je krijgt uitleg van een echte bijenspecialist. De wandeling is toegankelijk voor iedereen, met of zonder voorkennis. De lengte van de wandeling kan variëren, naargelang de verhalen die we onderweg kruisen.


Kinderen zijn welkom op deze activiteit, maar hou er rekening mee dat ze niet specifiek op kinderen gericht is. We proberen het wel voor alle leeftijden boeiend te maken. Wandelen en stilstaan wisselen elkaar af.


Praktisch: Afspraak op zondag 22 augustus om 13.45 uur aan de ingang van het stadskantoor (Aartrijkestraat 11/B). We ronden af rond 16 uur.


Deze activiteit is gratis maar inschrijven is noodzakelijk aangezien het aantal deelnemers beperkt is tot 20. Aanmelden doe je via www.torhout.be/inschrijving-bijensafari.  

 
Begeleiders: Jens D’Haeseleer (Natuurpunt Studie) en Yannick Verstraete (Regionaal Landschap Houtland).


Organisatie: Regionaal landschap Houtland, Natuurpunt Studie en Lokaal Bestuur Torhout.

 
De bijensafari maakt deel uit van het bijenproject Kruisbestuivers en wordt gesubsidieerd door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling.


"Om op safari te gaan, hoef je niet naar de andere kant van de wereld te vliegen. Op 22 augustus kan dit in onze eigen stad! Trek jouw safaritenue aan, vergeet jouw verrekijker en drinkfles niet. We nemen je mee op sleeptouw door de wondere wereld van de bijen", zegt Elsie Desmet, schepen van natuur en groen.