Opendeur Kunstacademie op 27 april

Patrick Demarest

24/04/2024
Actua

In 2024 bestaat de Kunstacademie 15 jaar. En dat wordt in de verf gezet met een nieuwe naam. KunstAcademie Torhout en Zedelgem heet voortaan KATZ. Op 27 april vindt de opendeurdag van KATZ plaats. Kom kennismaken met de school en het uitgebreide aanbod in muziek, woord, dans en beeldende kunsten voor kinderen, jongeren en volwassenen.

De vijftiende verjaardag van de Kunstacademie gaat niet ongemerkt voorbij. Voortaan gaan ze als KATZ door het leven, de naam is de afkorting van Kunstacademie Torhout-Zedelgem. De naam werd na een inspraakronde beslist. Heel wat leerkrachten, leerlingen en personeelsleden van de lokale besturen gaven hun suggesties door. Bij de naam KATZ hoort ook een beeld, ontworpen door de beeldend kunstenaars van de academie. De nieuwe naam wordt uitgebreid voorgesteld tijdens de opendeurdag van zaterdag 27 april.

"De nieuwe naam KATZ is het resultaat van een fijn inspraaktraject. De leerkrachten, leerlingen en partners mochten doen waar ze goed in zijn: hun creatieve talenten demonstreren. Zowel de nieuwe naam als het beeld zijn van eigen makelij. De cirkel is rond en KATZ is klaar voor heel veel creatieve en succesvolle jaren", glundert cultuur- en onderwijsschepen Lieselotte Denolf.  


Opendeurdag met uitgebreid programma

Op zaterdag 27 april zwiert de groene poort van de Kunstacademie open voor een bruisend opendeurfeest. De dag begint om 9 uur met een infosessie voor nieuwsgierigen van alle leeftijden die de academie willen leren kennen. Om 10 uur stellen de leraren hun instrument voor tijdens een wervelende instrumentenvoorstelling. Aansluitend kunnen de bezoekers hun talenten ontdekken in de vele probeersessies: wil je dansen of toneel spelen, ga je liever beeldend aan de slag? En welke muziekstijl spreekt jou aan: pop, jazz, rock, folk of klassiek? Alle leerlingen die de overstap maken naar de derde graad zijn ook welkom om 10 uur voor een infosessie rond alle mogelijke trajecten en vakken in de 4 domeinen.

In de namiddag kun je met een glaasje bij de hand genieten van muziek- , dans- en toneelvoorstellingen op het binnenplein en in de concertzalen. In de openluchttent kun je gezellig meedoen aan een workshop beeldatelier en animatiefilm. In de vroege avond komt de foodtruck van Mama Mia het binnenplein opgereden om ervoor te zorgen dat niemand honger heeft om de avond in te duiken voor de derde editie van het Folkbal. Dit jaar wordt de hoofdact verzorgd door Donder in 't Hooi. 


"KATZ bruist en dat wil je gewoon zelf eens meemaken, dus héél erg welkom op 27 april om je ogen en oren de kost te geven of om de benen los te gooien op ons bal!", aldus schepen Lieselotte Denolf.

De hele opendeurdag is het secretariaat open voor wie zich alvast wil aanmelden voor het schooljaar 2024-25. Hiermee krijg je een kleine voorsprong voor klassen die snel vol zitten. De officiële inschrijving en bevestiging van je plek is pas mogelijk in juni. 

Meer info en programma: www.kunstacademietorhout.be