Paarden- en hondenzegening 2023

Patrick Demarest

11/10/2023
Actua

Tal van paarden, ruiters en koetsiers kunnen op zondag 15 oktober naar jaarlijkse gewoonte deelnemen aan de paardenzegening en de brooduitreiking. De plechtigheid vindt altijd plaats in het derde weekend van oktober. Tussen de Werelddierendag en Sint-Hubertus, de feestdag van jagers en ruiters. Dit jaar zet men ook de honden in de kijker. Die mogen deelnemen aan de zegening. Deze vindt plaats om 11.30 uur op de Markt. Daarna is er nog een aparte wandeling voor paarden, koetsen en honden.

Hieronder kan je het vernieuwde programma lezen:

    • Koetsen verzamelen tussen 8 en 9 uur in stoeterij Deloof, Pottebezemstraat 16, 8820 Torhout. 
    • Ruiters verzamelen tussen 8 en 9 uur in manege Groenhove, Bosdreef 8, 8820 Torhout. Er kan ingeschreven worden voor een ontbijt. 
    • Vertrek ruiters om 9.30 vanuit Groenhove voor eerste deel wandeling.
    • Vertrek koetsen om 10 uur vanuit Deloof voor eerste deel wandeling, 11.30 uur op de Markt voor de zegening van de paarden. Dit jaar zullen ook honden en andere huisdieren aansluiten op de Markt!

    • De hondenwandeling is 5,6 kilometer en vertrekt na de zegening. De wandeling is gratis en je hoeft je niet op voorhand in te schrijven. 

Na de zegening is er de mogelijkheid om een braadworst aan te kopen op de Markt.
Tussen 12.30 en 13 uur vertrekt iedereen voor het tweede deel van de wandeling met tussenstop voor een glaasje paardenlikeur.
Na de wandeling komen de koetsen terug naar stoeterij Deloof en de ruiters opnieuw naar manege Groenhove. In beide maneges is er dan de mogelijkheid om een spaghetti te eten.