Plantjesweekend Kom op Tegen Kanker op 14, 16 en 17 september

Patrick Demarest

31/08/2022
Actua

Al sinds 1994 verkopen duizenden vrijwilligers tijdens het derde weekend van september azaleaplantjes ten voordele van Kom op Tegen Kanker. Dit jaar is de actie dus aan haar 28ste editie toe. Verkoopdagen: 14, 16 en 17 september.

Het plantjesweekend gaat nooit ongemerkt voorbij. Op radio en televisie wordt het plantjesweekend gepromoot. De opbrengst ervan gaat naar begeleiding van mensen met kanker, naar het Kankerfonds voor mensen die het financieel moeilijk hebben door hun ziekte, naar hulp voor kinderen met kanker, enz…

'Dit jaar wil SKAT (Sociaal Komitée Actief Torhout), in samenwerking met het Lokaal Bestuur Torhout, tijdens het weekend van 16, 17 september, maar liefst 2020 plantjes aan de man/vrouw brengen. De plantjes worden verkocht op woensdag 14 september op de woensdagmarkt.
"Op vrijdag 16 en zaterdag 17 september verkopen we de plantjes aan de Torhoutse grootwarenhuizen Delhaize, Colruyt en Aldi. Ik wil nu al onze SKAT-vrijwilligers bedanken voor hun jaarlijkse inzet voor dit mooie initiatief", zegt schepen van Volksgezondheid, Rita Dewulf.