Resultaten testing personeel en bewoners

Patrick Demarest

28/04/2020
Actua

Alle personeelsleden en bewoners van het woonzorgcentrum Sint-Augustinus werden ondertussen getest. Men kan  voorzichtig positief zijn over de resultaten. Ondertussen zijn de eerste besmette personeelsleden ook terug aan het werk. Helaas hebben ze in de afgelopen dagen ook afscheid moeten nemen van 2 bewoners.

 

Kwetsbare tussentijdse successen

Men kan opnieuw spreken van een kwetsbaar tussentijds succes. Het resultaat van de globale testing kan men los van de individuele besmetting zeer hoopgevend noemen. 93% van de bewoners en personeel zijn op dinsdag 21.04 negatief getest op CoVid-19. Ze missen op dit moment nog het resultaat van 10 bewoners. Zij werden op maandag 27 april opnieuw getest en hun contactpersonen werden hiervan ingelicht. Uit de resultaten van die globale testing blijkt dat de strikte procedures en werkvoorschriften die werden opgesteld, samen met de Coördinerend Raadgevend Arts (CRA), AZ Delta en de huisartsenkring Torhout, er voor hebben gezorgd dat er tot op heden geen bijkomende besmettingen zijn gekend bij de bewoners. Een resultaat dat enkel mogelijk is door de niet aflatende en doortastende inzet van al de medewerkers.

Herstelde personeelsleden terug aan het werk

De eerste personeelsleden die besmet werden met CoVid-19 zijn hersteld en kunnen we opnieuw welkom heten op de werkvloer.

 Helaas ook minder goed nieuws

Zowel vorige vrijdag als gisteren moest men opnieuw afscheid nemen van twee bewoners. Eén van de overleden bewoners verbleef momenteel op de cohorte-afdeling. De tweede bewoner was opgenomen in het ziekenhuis. De familie heeft in alle sereniteit afscheid kunnen nemen van hun familielid.

Daarnaast kwam de vaststelling dat er bijkomend 5 personeelsleden positief getest werden op CoVid-19. Het volledige zorgteam en directie leven sterk mee met de getroffen collega's.