Schenk je oude gsm’s aan KWB en help mee aan een betere wereld

Patrick Demarest

14/01/2016
vereniging

Van maandag 18 januari 2016 tot en met zondag 31 januari 2016 organiseert KWB voor de tweede maal een grootschalige gsm-inzamelactie  overal in Vlaanderen en Brussel. De inzameling wordt georganiseerd in samenwerking met Recupel dat garant staat voor een optimale recyclage van de aanwezige grondstoffen. Aan de hand van speciale inzamelboxen die op verschillende plaatsen te vinden zullen zijn, kan iedereen zijn oud gsm-toestel hier deponeren en meehelpen aan een duurzamere wereld. Ook KWB Torhout doet mee.

Waarom deze actie?

Gsm-toestellen bevatten namelijk heel wat kostbare en uiterst zeldzame grondstoffen. De ontginning van deze metalen gaat vaak gepaard met onherroepelijke milieuschade en kent ook diepgaande sociale gevolgen. Ook kinderarbeid komt er nog al te vaak voor.
Op drie plaatsen in Torhout kan je de inzamelboxen vinden: in het station van Torhout, in de Stedelijke openbare bibliotheek, Ravenhofstraat 9, en in het CM kantoor, Burg 49, in Torhout.
Voor wie meer wil weten over de gsm-actie van kwb, surf naar www.kwb.be/gsmactie of Koen Schoutteten, koen.schoutteten@kwb.be, 0496 89 62 87. Ook andere KWB afdelingen doen mee: deze inzamelplaatsen vind je op de website www.kwb.be/gsmactie.