Schrijf je kandidaten voor de sportkampioenen nu in!

Patrick Demarest

09/01/2023
sport

Naar jaarlijkse gewoonte zet het Lokaal Bestuur Torhout in februari haar sportkampioenen in de bloemetjes. Op 5 februari worden alle sportkampioenen gehuldigd en worden de Koarle en de sportprestatie van het jaar voor jeugd en volwassenen uitgereikt. Maar zonder kandidaten geen huldiging! Schrijf ze dus nu in!

(De laatste uitreiking van de Koarle gebeurde in 2021 in de tuin van Wilfried Vierstraete)

Kampioenenhuldiging
Op zondag 5 februari om 17.30 uur zetten het Lokaal Bestuur Torhout en de leden van de Sportraad de Torhoutse sportkampioenen in de bloemetjes in Cultuurcentrum de Brouckere.

Het gaat om teams van Torhoutse clubs, leden van Torhoutse clubs en Torhoutenaars die in 2022 provinciaal of Vlaams kampioen werden of ploegen die bevorderden of kampioen speelden in hun reeks.

Daarnaast reikt men ook de Koarle én de trofeeën voor sportprestatie van het jaar bij de jeugd en bij de volwassenen uit. De Koarle is een trofee die eenmalig aan een persoon die in Torhout woont geschonken wordt. Hij of zij promootte sport binnen Torhout en leverde een bijzondere bijdrage over de clubgrenzen heen. De sportprestatie van het jaar, dat spreekt voor zich. De Sportraad kiest uit de kandidaturen wie deze trofee in ontvangst mag nemen.

"In de afgelopen maanden hebben heel wat Torhoutse sporters mooie resultaten behaald. Zowel individueel, als in team. Dit verdient natuurlijk een gepaste huldiging. De voorzitter van de Sportraad, Patrick Bostoen, en ikzelf kijken er dan ook naar uit om veel kampioenen te mogen verwelkomen op zondag 5 februari. De verkiezing van de Koarle mag in deze huldiging uiteraard niet ontbreken", zegt schepen van sport, Rita Dewulf.

Ken jij iemand die in aanmerking komt?

Iedereen (ook niet-leden van de Sportraad) kan kandidaten voordragen via  www.torhout.be/sportgala-kampioenenhulde.

Kandidaturen kan je indienen tot 16 januari.