Tania Van der Sanden coacht toneelkring Sint-Rembert

Patrick Demarest

17/11/2014
Actua cultuur/onderwijs vereniging

Elf amateurtheatergezelschappen, waaronder ‘Toneelkring Sint-Rembert' uit Torhout, werden eerder dit jaar geselecteerd voor het ‘Provinciaal Theaterfestival 2014-2016’. Een eerste bezoek door een professionele jury vindt plaats tijdens één van de voorstellingen van ‘Trouwfeesten en Processen’, figurentheater in een regie van Luc Descheemaeker. De jury is samengesteld uit o.a. Piet Arfeuille (artistiek leider Theater Malpertuis, regisseur), Lieven Debrauwer (film- en theaterregisseur, theatermaker cabaret / musical), Charlotte De Somviele (recensente podiumkunsten De Standaard, Cobra en Etcetera), ...

TPaffiche

In het kader van dit theaterfestival kan de toneelkring beroep doen op Tania Van der Sanden, bekend van het betere televisiewerk zoals In De Gloria, Het Eiland, Duts, De Ronde, Man Bijt Hond, Ben X, etc.

TP3     TP2   TP4

Tania op één van de voorbije repetities: "Toen ik hoorde dat ik Rembert mocht coachen, dacht ik bij mezelf: joepie!". Daaruit blijkt alvast haar enthousiasme over ‘Trouwfeesten en Processen’ en de kring.

TP004    TP005

Maximum drie gezelschappen worden geselecteerd voor de finale, die plaatsvindt in juni 2016 in Theater Malpertuis in Tielt.

We kijken alvast uit naar een boeiend theaterfestival!

‘Trouwfeesten en Processen...’
Speeldata: 22, 27, 28 en 29 november 2014 om 20 uur in CC de Brouckere te Torhout
Reservaties: Westlandia, Beerstraat 8, Torhout – tel. 050 21 21 32

Meer info: www.sintrembert.be