Tentoonstelling 'Autisme in beeld'

Patrick Demarest

28/03/2024
Actua

Naar aanleiding van Wereld Autisme Dag op 2 april willen de mensen van de adviesraad Personen met een Beperking autisme op een positieve manier in de kijker zetten. Ze organiseren de tentoonstelling 'autisme in beeld' in het Vrijetijdshuis vanaf vrijdag 29 maart tot 12 april. 50 mensen met autisme geven aan de hand van beelden een unieke inkijk in hun persoonlijke belevingswereld.

 

Niet iedereen met autisme kan zijn beleving delen, verwoorden of in beeld brengen. De tentoonstelling 'autisme in beeld' biedt veel herkenbaarheid, reikt woorden aan en doet mensen stilstaan bij autisme, bij de verschillen én de universele overeenkomsten en noden.

Ben jij een #KEIvoorAutisme?

Er worden 50 posters tentoongesteld en iedere poster wordt voorzien van uitleg. Naast de posters zullen er ook 'KEIvoorAutisme'-pins te verkrijgen zijn, samen met een kaartje van de cartoonist AAaRGh. Wil je graag iemand bedanken of iemand vertellen waarom je hem, haar of hen een KEIvoorAutisme vindt? Of wil je graag tonen dat jij een autismevriendelijke samenleving belangrijk vindt? Geef dan je kaartje en je pin aan een KEI en deel het op sociale media met de hashtag #KEIvoorAutisme.

Praktisch

De tentoonstelling kan je gratis bezoeken tot het einde van de paasvakantie (12 april) tijdens de openingsuren van het Vrijetijdshuis - Markt 1. Van maandag tot vrijdag telkens van 10 tot 12 uur en van 13.30 tot 16 uur (met uitzondering van paasmaandag 1 april). Op zaterdag van 10 tot 14 uur.