Thibault wordt de nieuwe Marc Standaert

Patrick Demarest

23/03/2023
Bedrijf

Marc Standaert stopt op 1 juli 2023 definitief met de catering van allerhande feesten. 30 juni wordt zijn laatste werkdag daarna verdwijnt hij van het cateringtoneel in Torhout. Met Mark, 60 jaar, verdwijnt alvast een bekend gezicht bij heel wat verenigingen en bedrijven. De man die Torhout (en omstreken) eten gaf. Maar...het klantenbestand en een deel van het materiaal werden overgenomen door Thibault Vandeputte uit Oudenburg. "Ik ben de jongere versie van Marc Standaert", zegt hij.

(V.l.n.r.: Thibault, Leen, Greet en Marc.)


Marc Standaert is van opleiding slager en werd zelfstandig op zijn zeventiende. "In 1984 startte ik dan als traiteur met het aanbieden van warme maaltijden. Ik heb ook 29 jaar thuisslachtingen gedaan." Traiteur Marc Standaert biedt alles van maaltijden, koud en warm, aan, op varken aan het spit na.

Marc is gehuwd met Greet De Roo die 29 jaar als verpleegster werkte op intensieve zorg in het ziekenhuis van Torhout. 
"De liefde voor het koken kreeg ik mee van mijn moeder", bekent Marc. "Ik ben trouwens mijn ouders, mijn vrouw en haar ouders dankbaar voor alle steun die ik kreeg."

"Mijn grootste feest dat ik verzorgde was een BBQ in Oost-Vlaanderen voor 2300 mensen. Er waren ook feesten voor 2000 personen en we hebben zowat overal in West- en Oost-Vlaanderen wel een feest verzorgd."

40 jaar klant

"Er zijn heel wat klanten waar ik twintig jaar voor werk en voor Camping 't Massenhof in Bredene werkte ik zelfs 40 jaar: ik verzorgde het feest voor het tienjarig bestaan en vorig jaar dat voor hun 50-jarig bestaan."

Huis te koop

"Naast alle materiaal en bestelwagens staat ook nog mijn huis te koop. Wij verhuizen naar Brugge. Ons huis in de Schoolstraat is ideaal voor een zelfstandige of vrije beroeper. Wie interesse heeft, kan mij altijd bellen op 0477 21 41 24."

Thibault en Leen

Thibault Vandeputte, 29,  en Leen Laleman uit Oudenburg nemen de zaak dus over.

Thibault: "Ik ben in 2017 gestart en ben nu dus zes jaar bezig. Je zou kunnen zeggen dat ik de jongere versie van Marc ben: ook ik ben slager van opleiding, bied hetzelfde aan als Marc, wil het beste voor mijn klanten en ben niet bang van veel werk. Ook wij werken soms 6 feesten op een dag af."

"Wij zijn vooral actief in de regio Oostende-Bredene maar willen door de overname van Traiteur Marc Standaert ook centraal in de provincie groeien."