Torhout Beach

Patrick Demarest

27/06/2017
jeugd straat/wijk

In Torhout gaan de jongeren zich deze zomer niet vervelen. Want vanaf 26 juni ging Torhout Beach van start in het stadspark! Een splinternieuwe jongerenwerking voor iedereen van 12 tot 18 jaar!

IMG_7462

 Proefproject

Tijdens de paasvakantie werd voor het eerst sinds lang opnieuw een tienerwerking opgezet in Torhout. Meer bepaald in het Ravenhofpark. Via verschillende vormen van participatie wilde de stad te weten komen hoe tieners hun vakantie willen invullen. En vooral: hoe kan de stad hierin een rol spelen? Op vraag van de jongeren werd o.a. de locatie aangepast en verhuist de jongerenwerking van het Ravenhofpark naar het stadspark. Er kwamen nog veel meer leuke ideeën naar boven die tijdens de zomervakantie uitgeprobeerd zullen worden.

IMG_7463

Voor iedereen

Torhout Beach is een plek voor alle tieners in Torhout. Daarom wordt ingezet op de laagdrempeligheid en de toegankelijkheid van het project. Jongeren worden benaderd via hun eigen kanalen. De communicatie verloopt dus vooral via sociale media. Alle laatste info is te vinden op www.facebook.com/torhoutbeach. Voor de tieners lanceert de stad op 23 juni ook een Torhout Beach Snapchat account!

IMG_7464

Wanneer?

  • Van 26 juni tot 14 juli 2017
  • Elke werkdag van 14u tot 17u

Voor wie?

  • Jongeren van 12 tot 18 jaar

Waar?

  • Stadspark Torhout: Aartrijkestraat 11B, 8820 Torhout

Programma:

  • Op het programma staan o.a.: levend tafelvoetbal, slackline, graffiti, reuzen Jenga,… Je kan er 'chillen' in één van de strandstoelen en genieten van de muziek of je uitleven op het skateterrein. En natuurlijk mag de Free wifi niet ontbreken! Het is er allemaal!

IMG_7467