Torhout Content presenteert infoavond Slim en Duurzaam omgaan met energie

Patrick Demarest

11/01/2023
vereniging

In een gezamenlijke organisatie van KWB Torhout Content, Femma Torhout en Gezinsbond Torhout vindt er op maandag 23 januari in de Bosgalm een infoavond plaats over Slim en Duurzaam omgaan met energie.

In ’t kort …
Door de stijgende energieprijzen en de steeds duidelijker klimaatveranderingen gaan we steeds vaker op zoek naar andere, alternatieve energiebronnen. Wat beweegt er allemaal op de energiemarkt en wat brengt de toekomst ons op het vlak van energie? Wat houdt de energietransitie in, en hoe gaan we hier best mee om? Je ontdekt het tijdens deze infoavond. Daarnaast kom je ook meer te weten over de werking van lokale burgerenergiecoöperaties en welke energieprojecten in je buurt de moeite waard zijn.

… en in ’t lang We gaan steeds vaker op zoek naar andere, alternatieve energiebronnen, maar rekenen niettemin ook nog te vaak op fossiele brandstoffen om ons te verwarmen, fabrieken te laten draaien, met de auto te rijden … Daarnaast beweegt er veel op de energiemarkt, waardoor het voor veel mensen niet meer duidelijk is welke investeringen lonen en wat de toekomst zal brengen. Waarvoor is een digitale meter goed? Loont het nog om in zonnepanelen te investeren, al dan niet met een thuisbatterij, en wat is het capaciteitstarief of de injectievergoeding? Wordt energiedelen de toekomst en hoe kan ik daaraan meedoen? Het zijn allemaal vragen waarop tijdens deze infoavond een antwoord bieden.
KWB werkt hiervoor samen met een energie-expert en REScoop Vlaanderen, de koepelorganisatie die de diverse burgerenergiecoöperaties in Vlaanderen verenigt. Die coöperaties zetten zich in voor de energietransitie via collectieve projecten rond hernieuwbare energie en energie-efficiëntie. De huidige situatie op de energiemarkt zorgt er immers voor dat onze overheden een versnelling hoger schakelen om onze energietransitie te realiseren. Er wordt onder meer ingezet op een snellere afbouw van fossiele brandstoffen, beter geïsoleerde huizen en meer groene, lokale energieproductie. Hier is vanzelfsprekend een belangrijke rol weggelegd voor lokale samenwerking, waarin de burgercoöperaties een belangrijke aandeel hebben.

Sven Decaesstecker neemt de deelnemers aan de hand van een PowerPointpresentatie mee in het verhaal van alternatieve energie, en vertelt over concrete energieprojecten in jouw buurt. Na de presentatie wordt er nog tijd voorzien voor vragen. Er wordt ook een webpagina voorzien waar deelnemers na afloop van de activiteit informatie en tools vinden om zelf actief aan de slag te gaan.

Praktisch

Maandag 23 januari om 19.30 uur in De Bosgalm, Pastoriestraat, 8820 Torhout

Inkom: 6 euro

Leden van Gezinsbond, Femma en KWB betalen 4 euro op vertoon van hun lidkaart

LEDEN VAN TORHOUT CONTENT KUNNEN GEBRUIK MAKEN VAN HUN KORTINGKAART

HOUDERS VAN EEN SOCIALE PAS TORHOUT BETALEN SLECHTS 1,5 euro.

Meer info via info@torhoutcontent.be