Torhout gaat de strijd aan tegen dikkedarmkanker

Patrick Demarest

22/01/2016
Actua

Dikkedarmkanker is een groot probleem. Jaarlijks krijgen ongeveer 5000 Vlamingen te horen dat ze dikkedarmkanker hebben, ongeveer 1750 mensen sterven aan. Om dit sterftecijfer terug te dringen, startte de Vlaamse Overheid in 2013 met een bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker. Dit zou tot 400 sterfgevallen per jaar kunnen voorkomen.
In Torhout neemt momenteel 52,1% van de doelgroep deel aan dit bevolkingsonderzoek. Een goed begin, maar er is toch nog wat werk aan de winkel. Om nog meer mensen te informeren over dikkedarmkanker en de vroegtijdige opsporing ervan, organiseert Torhout een gezellig infomoment. Er wordt door een deskundige een boeiende uiteenzetting gegeven over het bevolkingsonderzoek.

Het infomoment vindt plaats op donderdag 10 maart om 20 uur in club de B, 's Gravenwinkelstraat 5 8820 Torhout.  Spreker: Dr. Christophe Snauwaert - gastro-enteroloog. De toegang is gratis.
Inschrijven kan tot 7 maart via e-mail: alexander.vanbelle@ocmwtorhout.be
Meer info: sportdienst Torhout 050 22 11 80

In het kader van het bevolkingsonderzoek naar dikkedarmkanker ontvangen alle mannen en vrouwen uit de doelgroep 56 – 74 jaar om de twee jaar een uitnodiging met een stoelgangstest in de bus.
Alle info over de bevolkingsonderzoeken:
www.bevolkingsonderzoek.be