Tractorzegening op 15 maart

Patrick Demarest

05/03/2024
Actua

Op 15 maart vindt de tractorzegening plaats op de parking aan de Biekorf in de Steenveldstraat. Dit is een samenwerking van de Landelijke Gilde en de Bedrijfsgilde Torhout. Om 19.30 uur wordt verzameld en vanaf 20 uur zegent deken Michel Roggeman tractoren en trekker-camions.

De vorige editie vond plaats op 11 maart 2022 en was een ruim succes. Maar liefst 128 tractoren en 12 trekker-camions waren op de afspraak. Die laatste zijn inderdaad ook welkom, maar het accent ligt wel op de tractoren.

Net als bij de vorige editie wordt er verzameld om 19.30 uur om de zegening te starten vanaf 20 uur. Na de zegening rijden de vierwielers verder om een toer te maken doorheen Torhout zodat veel mensen de stoet van landbouwmachines eens kunnen bezichtigen. Hat parcours staat nog niet op punt maar de werkgroep probeert er steeds een aangename rit van te maken!

Bij de vorige editie werd in de nasleep van covid geen volwaardige maaltijd aangeboden maar eerder een lekkere friet met een stukje vlees. Dit werd echter zo goed gesmaakt door de aanwezigen dat beslist werd om ook dit jaar te kiezen voor die formule. Iedereen lust een frietje en het is een stuk minder rompslomp met borden achteraf.