VIVES biedt immobiliën en verzekeringen als bacheloropleiding op afstand aan

Patrick Demarest

10/02/2021
cultuur/onderwijs

Hogeschool VIVES biedt vanaf januari 2021 binnen de bachelor bedrijfsmanagement voortaan ook het keuzetraject ‘immobiliën en verzekeringen’ op afstand aan. VIVES telt daarmee bijna 40 afstudeerrichtingen/keuzetrajecten op afstand en is marktleider in Vlaanderen wat betreft professionele bacheloropleidingen op afstand. Het aantal inschrijvingen steeg dit academiejaar met bijna 30 % tot 3200 studenten.

(Opleidingshoofd Johan Baert stelt vast dat er grote interesse is voor deze opleiding. Foto VIVES)

Ann-Sofie Carrette (VIVES): "Met immobiliën en verzekeringen stap je in een boeiende wereld, die nooit stilstaat. Klanten adviseren op basis van een gedegen kennis van de materie maakt je een professionele speler in het werkveld. Je begeleidt klanten in hun projecten rond vastgoed. Wanneer je start in de verzekeringswereld ben je al vertrouwd met de persoons- en schadeverzekeringen."

"De vastgoedsector heeft nood aan bekwame, goed geschoolde bemiddelaars. De combinatie van immobiliën en verzekeringen, gekoppeld aan je commerciële training, maken van jou een waardevolle medewerker in de immobiliënsector. Of word je liever (zelfstandig) vastgoedmakelaar of immobiliënspecialist?"

"We zorgen ervoor dat je later op een deskundige manier de rol van tussenpersoon kan opnemen bij de verkoop, aankoop, uitwisseling, verhuur of afstand van onroerende goederen of handelsfondsen. Of zie je jezelf eerder als beheerder van onroerende goederen of als syndicus? Mogelijke jobs zijn: aankoper/verkoper vastgoed, verhuurder vastgoed, medewerker immobiliënkantoor, coördinator bij projectontwikkeling, syndicus, verzekeringsmakelaar, immobiliënmakelaar, projectontwikkelaar, kredietmakelaar …"

"Deze opleiding gaat voor het eerst van start op afstand in januari 2021. Je kan ervoor kiezen om slechts met een beperkt aantal opleidingsonderdelen te starten, want je kunt immers elk academiejaar tot eind mei opleidingsonderdelen bij opnemen. Wij werken volledig volgens het principe ‘vrij van tijd en ruimte’. Je start wanneer je het wenst, neemt het aantal modules op volgens eigen tempo en alles verloopt online. Ideaal om je studies volledig af te stemmen op jouw situatie."

Afstandsonderwijs

Frank Devos (ombuds onderwijs op afstand): "Afstandsonderwijs is een perfect alternatief voor wie aan een nieuwe uitdaging toe is, maar niet in de mogelijkheid verkeert om dagelijks op de campus aanwezig te zijn. Dat is precies de troef van afstandsonderwijs: de combinatie werk, gezin en studie mogelijk maken."

"Voor velen is het de ideale manier om - soms op latere leeftijd - hun droom waar te maken zoals het behalen van een diploma hoger onderwijs of een carrièreswitch. En vaak gebeurt dit in combinatie met werk en gezin. Dat is eveneens het geval voor mensen die in het buitenland wonen en bij VIVES een opleiding willen volgen. Of voor studenten die zich niet thuis voelen in het dagonderwijs."

"VIVES heeft daartoe een flexibel systeem uitgewerkt, met zelfstudie en - voor een aantal opleidingen - een beperkt aantal contacturen. Om het studeren op afstand zo flexibel mogelijk te maken beschikt VIVES op campus Kortrijk ook over een examencentrum met een ruime keuze uit examenmomenten, ook ’s avonds en op zaterdag. Ook examens op afstand zijn mogelijk."

Meer info: www.vives.be.