Voetweg 21 wordt aangepakt

Patrick Demarest

25/06/2020
Actua Natuur

Sentier 21 of de Voetweg 21 in de omgeving van het Wijnendalebos wordt herbekeken. Het dossier wordt getrokken door de gemeente Ichtegem in samenwerking met het Lokaal Bestuur Torhout.

 

"Een deel van het bos van Wijnendale ligt op Ichtegems grondgebied", zegt schepen van mobiliteit, Elsie Desmet. "Daarom wordt het dossier getrokken door het gemeentebestuur van Ichtegem. Toch heeft dit dossier ook een impact op Torhout. Om af te stemmen tussen de verschillende partijen werd in mei een overleg georganiseerd met de gemeente Ichtegem, het Lokaal Bestuur Torhout en Jérôme Matthieu de Wynendaele."

Door de recente beschadigingen aan privaat eigendom, de toename van het aantal gebruikers en het ontbreken van beheersmaatregelen kwamen alle betrokken partijen tot de conclusie dat de tijd nu is aangebroken om de voetweg onder handen te nemen.

Concreet wordt de breedte van de voetweg herbekeken in het licht van de functie van de gemeenteweg. Er worden informatieborden aangebracht en beheersmaatregelen uitgewerkt. Verder wordt er ook een aftakking in zuidelijke richting voorzien. Op deze manier kan de voetweg aansluiten op de Julianadreef en ontstaat er een beter aaneengesloten netwerk.

Om het dossier uit te werken, stelt de gemeente Ichtegem eerst een landmeter aan. De landmeter zal het traject van de voetweg en de zuidelijke aftakking opmeten.