Vriendjes met visie

Patrick Demarest

21/12/2023
Sociaal

Eind vorig schooljaar kwamen 6 vrienden, toen 9 en 10 jaar oud, op het idee om iets te doen voor het goede doel. Ze wilden ijsjes verkopen met een bakfiets...En dat lukte en zo konden ze aan WWF België en MamaStart vzw een cheque geven van 305, 85 euro.

(De vriendjes Anna Dereuddre, Tom Van den Berghe, Korneel Pequeur,  Yunus Mouton, Marijn Vromman en Louis Pattyn samen met ouders en Nele van MamaStart vzw.)

Vicky Braet: "Als ouders was dat even slikken toen ze hun idee op tafel legden want hoe hou je dat koud, wie zal zomaar aan de deur een ijsje kopen en hoe houden we het veilig? We hebben even overlegd en toen bleek dat de peter van één van de gastjes een foodtruck had die we gratis mochten lenen! Als goed doel wilden ze iets doen voor de natuur en voor kinderen die het moeilijker hebben dan zijzelf. WWF België, één van de belangrijkste natuurbeschermingsorganisaties in ons land en MamaStart vzw, Brugse organisatie die zich inzet voor mama's met jonge kinderen en zwangere vrouwen die het financieel (even) wat moeilijker hebben, kwamen als winnaars uit de bus. Een vergunning werd aangevraagd voor enkele verkoopmomenten, de verkoopwaren werden afgesproken en er werd een poster en publiciteit gemaakt. De 6 vrienden verkochten afwisselend op Parkies en op de grote opening van de Markt in Torhout en enkele BV's kwamen zelfs een ijsje likken! Er werden ijsjes, smoothies, limoenlimonade en wafeltjes verkocht. Alles verkocht erg vlot en de meeste avonden waren we helemaal uitverkocht. Nu, met de Warmste Week op radio en TV, hebben we het bedrag overhandigd aan MamaStart vzw en WWF België. Elk goed doel kreeg 305,85 euro."