"We slaan er ons wel door"

Patrick Demarest

10/01/2021
horeca/toerisme

Els Casier en Lieven Vandevyver zijn al 17,5 jaar de fiere uitbaters van restaurant D'Urville. Eerst waren ze actief in de Zuidstraat maar ondertussen opereren ze al 10,5 jaar vanuit hun eigen stek in de Ruddervoordestraat 81 in Torhout. Ook zij blijven hun klanten verwennen met take away menu's.

Lieven en Els (in betere tijden even bij een collega op bezoek) blijven hun klanten verwennen met take away menu's.


Stellen dat het harde tijden zijn voor de horeca is een open deur intrappen...

Lieven: "Inderdaad maar we slaan er ons doorheen! We hebben goed gewerkt met de take away menu's voor kerst en nieuwjaar, sedert 8 januari is er een nieuw menu voor deze maand en we werken vanaf nu ook naar Valentijn toe..."

Is er een verschil tussen de eerste en de tweede lockdown qua bestellingen take away?

Lieven: "In maart, april en mei werkten we constanter, nu is het meer op de weekends toegespitst. Globaal bekeken is de tweede lockdown iets minder. Maar we bieden nu wel elke dag take away op bestelling aan."

Vooruitzichten op heropening?

Lieven: "Ik denk rond Pasen...1 april...Ondertussen kunnen we voor januari, februari en maart nog geen steun aanvragen. Hopelijk komt dat vlug in orde. Ik vrees dus dat er nog zaken gaan sluiten en collega's gaan afhaken. Twee keer drie maanden moeten sluiten, is hard hoor! Keihard!"

Meer info: www.durville.be/take-away