Week van het bos van 11 tot en met 18 oktober

Patrick Demarest

10/10/2020
Actua Natuur

Van 11 tot en met 18 oktober 2020 organiseert Agentschap Natuur en Bos weer de Week van het Bos. Ook Torhout neemt actief deel aan de leukste week van het jaar met tal van activiteiten. Op zaterdag 10 oktober werd het splinternieuwe Heksenpad en het vernieuwde Bosleerpad in Groenhove al geopend. 

Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan, dat is waar de Week van het Bos voor staat. Het belooft weer een leuk programma te worden dit jaar. Buiten spelen en op avontuur gaan in de natuur maakt ons gezonder én creatiever.

Op zaterdag 10 oktober om 14 uur werd officieel het Heksenpad en het Bosleerpad geopend. Heksje Flora liet de kinderen kennis maken met deze nieuwe wandeling en leuke doe-activiteiten. Ook het vernieuwde Bosleerpad stond op het programma.

kids-mountainbiketocht op 11 oktober

Het drukke programma in Torhout wordt elk jaar mogelijk gemaakt dankzij een handvol partners van het lokaal bestuur. Zo kunnen kinderen op zondag 11 oktober deelnemen aan de gratis, begeleide kids-mountainbiketocht, georganiseerd door de Koareltjes van Wijndaele.

Op stap met zuster Marie-Dominique

Op maandag 12 en dinsdag 13 oktober kan je op verkenning gaan in Groenhovebos met zuster Marie-Dominique. Laat je verrassen door 33 hectare groendomein en interessante verhalen. Afspraak om 10 uur op de parking van het Diocesaan Centrum Groenhove.

Boskofferwandeling en Bushcraftnamiddag

Woensdagmiddag 14 oktober staat dan weer volledig in het teken van de jongsten. Om 14.30 uur start in Wijnendalebos de boskofferwandeling, een leuke en vooral leerrijke wandeling voor jong en oud. Op datzelfde moment vindt in Groenhovebos een Bushcraftnamiddag plaats. Kinderen vanaf 9 jaar zijn er van harte welkom om 13.15 uur op de parking, recht tegenover de manege. Vuur maken, een hut bouwen, op een veilige manier met een mes werken,… Je leert het hier allemaal!  

Lepelsnijden

En ooit al gehoord van 'lepelsnijden' met een tak, een bijl en 2 houtsnijmessen?
Kom het zelf ontdekken op donderdagavond 15 oktober tijdens de demo-avond 'lepelsnijden', waarbij lepelsnijder Harald Lamon je alles vertelt over zijn liefde voor het hout en andere sprokkels.

Sprookjeswandeling in Don Bosco

Om de Week van het Bos af te sluiten voorziet Natuurpunt op zaterdag 17 oktober opnieuw een sprookjeswandeling in Don Bosco met afsluitend een drankje. Op zondag 18 oktober is er nog een sessie bosbaden in Domein d' Aertrycke waarbij Lieve Maeckelbergh je meeneemt op pad en je laat onderdompelen in de sfeer van het bos.

Voor alle details van de activiteiten, het programma en inschrijvingen, verwijzen we je graag door naar www.visittorhout.be. Voor alle activiteiten zijn inschrijvingen steeds verplicht.