11 juli met zoektocht en Vlaamse film op de Markt

Patrick Demarest

05/07/2024
Actua

Op donderdag 11 juli, de Vlaamse feestdag, viert Torhout feest. Het lokaal bestuur zet met leuke acties de Vlaming in de kijker. Zo verstoppen de diensten liefst 1.000 gadgets in de stad en zijn wijken. Om 20 uur vertoont het lokaal bestuur een Vlaamse klassieker in openlucht op de Markt. Welke dat wordt, bepaalt de Torhoutenaar zelf! 

 

Speuren maar

Net als voorgaande jaren verstopt het team van het Vrijetijdshuis op 11 juli liefst 1.000 gadgets in het centrum en de verschillende wijken. Wie een gadget vindt, mag die natuurlijk meenemen naar huis. Ze verklappen nog niet wat je zal vinden, maar kijk alvast je ogen uit en zoek erop los!  


Torhoutenaar kiest de film

Om 19 uur vertoont het lokaal bestuur op het groot scherm op de Markt een aflevering van het Verhaal van Vlaanderen. Uiteraard kozen ze de aflevering waarin Torhout centraal staat. Een uurtje later, om 20 uur volgt een Vlaamse filmklassieker. Welke dat wordt, mag de Torhoutenaar zelf bepalen. Op de Facebookpagina Torhout - Levende Stad verschijnen begin juli vijf filmtitels waarvoor inwoners en liefhebbers hun voorkeur mogen uitbrengen. De film met de meeste stemmen, wordt vertoond op het scherm. Iedereen is welkom met zijn eigen stoeltje of kussen om te genieten van één van de Vlaamse topfilms die gekozen werd door de Torhoutenaar zelf. De avond wordt voor sommigen nog specialer, want wie stemde op de winnende film maakt kans op een VIP-pakket. De winnaars genieten dan van de film met een hapje en drankje, én mogen plaatsnemen op de beste plek op de Markt. Stemmen maar!


Het publiek beslist

De inwoners van Torhout kunnen kiezen uit volgende films:

  • FC De Kampioenen (1) Kampioen zijn blijft plezant
  • Koko Flanel
  • De witte van Sichem
  • The Broken Circle Breakdown
  • Mira
  • Safety first: the movie


"Er zijn zoveel prachtige Vlaamse films gemaakt. We vonden het moeilijk om er eentje uit te kiezen. Daarom schakelen we graag de hulp in van onze inwoners. Het wordt ongetwijfeld een bijzonder gezellig moment om allemaal samen in de buitenlucht naar de film te kijken", geeft schepen Annick Vanderspurt nog mee.