20 jaar Tordale-Café

Patrick Demarest

03/04/2024
Actua

2004 was de start van Tordale-Café. Marc Bogaert en Walter Casier starten met dit initiatief. De bedoeling was, en is nog steeds, de bewoners van Tordale een ‘gewone’ avond op café te bezorgen. Gezellig kletsen, aan de toog hangen, een pintje drinken, tafelvoetballen, muziek beluisteren van de vaste Dj’s Willy Dekeyser en  Ricky Pollentier. Later kwamen  ook Dj’s  Kim en Bjorn erbij om leuke plaatjes te draaien. Al vlug kwam Stefanie Neyrinck erbij als vaste vrijwilliger. Op 18 april wordt dit twintigjarig bestaan gevierd.

Op de foto herken je van links naar rechts: Walter Casier, Marc Bogaert, Margeaux Devacht en Griet Pollet.

Chris Dumoulin (Tordale): "Er werd gezocht naar een café in het centrum van Torhout, die ze één avond per maand mochten openhouden.  We spraken hierover met de toenmalige verantwoordelijken van Jeugdhuis ‘de Closjard’, die meteen enthousiast reageerden.  Een nieuwe samenwerking kende een start:  wij mogen gebruik maken van hun accommodatie en de winst is voor het Jeugdhuis.  Een win-win situatie!  Ondertussen is het Jeugdhuis ‘de Troubadour’ geworden en verhuisden we van locatie."

"Naast de ‘anciens ‘ (lees nu ‘ gepensioneerden’ ) hielpen Stefanie Neyrinck , Dimi Rosselle, Griet Pollet, Kim Vanacker, Maxime Serroels en anderen telkens mee om er een gezellige avond van te maken. Margeaux Devacht (begeleider coach in Tordale Gitsstraat) is nu samen met ons bereid om een toekomst van het Tordale café te helpen meebepalen."

"Iedereen is welkom in het Tordale-Café: (ex)bewoners en hun familie en vrienden, (ex)personeel van Tordale, jeugdhuisleden, enz. Regelmatig zijn er thema-avonden: nieuwjaarsdrink, tombola, de Sint komt langs, …"

" Op donderdag 18 april 2024 vieren we dit ‘20-jarig bestaan’. We verwelkomen iedereen voor een drankje en een hapje vanaf 19 uur.  Plaats van gebeuren: ‘Tordale-Café’, JH Troubadour in de Zuidstraat in Torhout."