25 jaar Beenhouwerij Traiteur Lieven

Patrick Demarest

21/09/2015
Actua winkel

Op 1 april 1990, 25 jaar geleden dus, startten Lieven Carrette en Ann Serpentier Beenhouwerij Traiteur Lieven op. Niet simpel want Lieven was afkomstig uit Roeselare. Hij mocht dan wel afstammen van een familie die generaties na elkaar slagers leverde, in Torhout was hij een nobele onbekende. Lang duurde dat echter niet. Hij opteerde van bij de start voor puur natuurlijk en hormonenvrij vlees.

IMG_3380

In 1991 lanceerde hij de Torhoutenaere pastei, ambachtelijk vervaardigd met toevoeging van het streekbier de Torhoutenaere. Logisch dus dat de pastei ook een streekproduct werd. Samen bouwden Lieven en Ann verder aan de weg en zo werd Beenhouwerij Traiteur Lieven een begrip in Torhout.

Van pastei tot dagschotels en menu’s

Lieven ontpopte zich alras tot een specialist in het maken van pasteien, bloedworst, hespen en hoofdvlees en dat leverde hem verschillende prijzen op, zelfs in het buitenland! Ondertussen kan je er elke dag een verse dagschotel kopen aan de democratische prijs van 6,50 à 7,25 euro en kan je er soepen, voor- en hoofdgerechten verkrijgen. Er is keuze uit twee volledige menu’s (warm) en een vijftal koude schotels. Ook voor fondue en gourmet ben je hier aan het goede adres. Op zaterdag en zondag kan je kip aan het spit kopen op bestelling. Na 25 jaar is er nog geen spat sleet te merken op het enthousiasme. “We willen nog meer bereide gerechten aanbieden”, meldt Lieven. Iedereen die zelfstandig is, beseft maar al te goed dat 25 jaar actief zijn een hele opgave is. Vandaar dat Lieven en Ann hun klanten willen laten meegenieten van die verjaardag. Op zaterdag 26 september trakteren ze dan ook hun klanten op een hapje en een drankje.

[wppa type="slide" album="216"][/wppa] (c) Apriotief bvba

Beenhouwerij Traiteur Lieven (Breidelstraat 7, www.beenhouwerijlieven.be) is op maandag gesloten en van dinsdag tot en met zaterdag open van 8 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.30 uur, op zondag is de zaak open van 9 tot 12 uur.

 

bigpic
Foto 1 van 8
bigpic
Foto 2 van 8
bigpic
Foto 3 van 8
bigpic
Foto 4 van 8
bigpic
Foto 5 van 8
bigpic
Foto 6 van 8
bigpic
Foto 7 van 8
bigpic
Foto 8 van 8
Foto 1 van 8
Foto 2 van 8
Foto 3 van 8
Foto 4 van 8
Foto 5 van 8
Foto 6 van 8
Foto 7 van 8
Foto 8 van 8