Acht nieuwe kandidaten op CD&V- lijst Torhout

Patrick Demarest

28/01/2024
Actua

Op de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie van CD&V Torhout in zaal ‘de Bosgalm’ is de CD&V-ploeg voorgesteld die zal deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Het is een mix van ervaring en 8 nieuwe, sterke kandidaten.

Van de 27 kandidaten in 2018 vliegen er 17 opnieuw met veel campagnegoesting erin. Vlaams vice-ministerpresident Hilde Crevits en gedeputeerde Bart Naeyaert zullen de lijst duwen en verder is het voltallige schepencollege (Lieselotte Denolf, Elsie Desmet, Hans Blomme, Joost Cuvelier en Annick Vanderspurt) terug kandidaat, evenals gemeenteraadsleden Rita Dewulf, Pieter Billiet, Delphine Levrouw, Sandy Vanparys en Mieke Verduyn, de BCSD-raadsleden Kristoff Demoor, Adeline Tapsoba  (toekomstig lid) en Heleen Bartsoen (toekomstig lid). De laatste 2 leggen binnenkort de eed af in vervanging van Laurie Bogaert en Nico Vanhooren.  Verder zal ook Joke Swyngedouw terug deelnemen aan de verkiezingen.

Daarnaast kunnen wij met veel fierheid 8 nieuwe kandidaten voorstellen, in alfabetische volgorde zijn dit:  

  • Peter Blondeel – 60 jaar, partner van Martine David en heeft drie zonen. Peter is lid van de E-bikevereniging de Flandriens.


  • Leen Clybouw – 60 jaar. Gehuwd met Steve Prevost. Kunstenares, lid van de welzijnsraad en deelraad kunst. Vrijwilliger in de Beelderij en Tordale.


  • Stijn Deboysere – 23 jaar, samen met Charlotte Neyens. Installateur sanitair en CV, lid VZW Chiro Wijnendale.


  • Kris Defreyne – 51 jaar, gehuwd met Cathy Ingelbrecht, vader van twee kinderen. Jeugdmanager KM Torhout en onderofficier bij defensie.
  • Ellen Degrande – 25 jaar, werkzaam bij Degrande ramen en deuren. Bekend als DJ-Ellyts, chiroverleden bij Chiromeisjes Don Bosco.


  • Philip Pauwels - 58 jaar, gehuwd met An Maes. Ondernemer. Lid van Kiwanis en KM Torhout.


  • Wouter Teerlinck - 37 jaar, gehuwd met Annelies Depreitere. Medezaakvoerder AVEVE Torhout.

 

  • Gianni Vanhouwe – 23 jaar, samen met Fleur Dombrecht. Student orthopedagogisch begeleider. 9 jaar vrijwilliger en hoofdanimator op speelplein de Warande.

Binnen enkele maanden zal de volledige lijst en het partijprogramma bekendgemaakt worden. Momenteel zijn er nog 2 plaatsen over, meer nieuws volgt later.

Lijsttrekker Kristof Audenaert: ‘“Graag stel ik u onze enthousiaste CD&V-ploeg voor: een sterke combinatie van ervaren rotten en jonge leeuwen, allen verbonden door een groot hart, een gezonde ambitie en veel goesting om onze stad te besturen. Het doet mij bijzonder veel plezier ook dat Hilde Crevits en Bart Naeyaert opnieuw meedoen en van onderuit de lijst zullen duwen.”

Lijstduwer Hilde Crevits:De kandidaten van CD&V vormen een mooie mix van ervaring en nieuw talent, een gemotiveerde groep die dichtbij de mensen staat en voluit wil gaan voor onze geliefde stad. Met Kristof Audenaert als lijsttrekker en alle andere kandidaten vormen we een sterke ploeg. We hopen op een sterk mandaat zodat we ook de volgende 6 jaar een goed beleid voor alle Torhoutenaren kunnen voeren.”