Alternatieve opening toeristisch seizoen met lancering #Visittorhoutroute

Patrick Demarest

03/04/2021
horeca/toerisme

Twee jaar VisitTorhout en de start van het toeristisch seizoen konden vandaag, 3 april, niet gevierd worden door de pandemie maar een gloednieuwe fietsroute van 20 kilometer zorgde voor een uitstekend alternatief. 

Na wandelen in 2020 wordt er dit jaar sterk ingezet op fietsen. De komende weken verschijnen er tal van nieuwe bewegwijzerde trajecten in Torhout. EĆ©ntje daarvan stond vandaag centraal.
De #Visittorhoutroute (die tot stand kwam in samenwerking met Pasar Torhout) neemt je gedurende 20 km mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Iedereen die op 3 april  #Visittorhoutroute reed, kreeg bij de start een gratis goodiebag. Op het traject groeide die aan tot een verzameling leuke gadgets. En wie enkele raadsels correct oploste, maakte kans op een balloonvaart voor twee personen. 
Het moet gezegd: veel Torhoutenaren haalden vandaag het stalen ros van stal.  

Torhout vanuit de wolken

Het Visit-team lanceerde ook een nieuw promotiefilmpje dat op al haar sociale mediakanalen te zien is. De video brengt de Torhoutse pracht en praal in beeld. Ook hier maak je kans op een ballonvaart met 2 personen. Deel de video op Facebook of Instagram openbaar en tag de persoon die je graag meeneemt op je vlucht.

Frisse invulling in kasteelmusea

"Ook in onze kasteelmusea waait een nieuwe wind", zegt Lieselotte Denolf, schepen van musea. "In het Museum Torhouts Aardewerk (gehuisvest in Kasteel Ravenhof) geniet je in de lente van de tentoonstelling Vice Versa. De expo is een uitwisseling met Eperon d'Or uit Izegem. Zij ontvingen aardewerk, wij etaleren hun schoenen. Je leert er verder ook de geschiedenis van het kasteel kennen. De uitgelezen kans voor elke Torhoutenaar om dat gat in zijn of haar kennis op te vullen!"

"Het Kasteel Wijnendale opent ook opnieuw de deuren in de paasvakantie", gaat Lieselotte Denolf verder. "De nieuwe informatiedragers van vorig jaar krijgen dit jaar gezelschap van enkele leuke belevingselementen. Van een Bourgondisch buffet tot de interactieve belegeringszaal. Ontsnap even aan deze bizarre tijden en reis een namiddag terug in de tijd in Wijnendale!"

Nieuw streekproductje

Tot slot een dessert! Met het Torhouts Sparappeltje, ontwikkeld door Chocolatier Dumon, heeft Torhout er opnieuw een officieel, erkend streekproduct bij. Verwijzend naar de Sparrenstede is het resultaat een chocolade sparappeltje met een vulling op basis van pijnboompitten.